REKLAMA

Zdroj: Facebook - Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí,,

Pravá česká sviečková na smotane

Česká sviečková na smotane patrí medzi tradičné české jedlá a nemôže chývať v žiadnom receptári.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg hovädzia sviečková Pridané do
  • 100 ml olej Pridané do
  • 50 g slanina Pridané do
  • 1 pl horčica Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 1 ks zeler Pridané do
  • 1 ks mrkva Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • 30 g cukor Pridané do
  • 3 ks korenie čierne celé Pridané do
  • 3 ks pimiento Pridané do
  • 1 kl sušený tymián Pridané do
  • 1 l Vriaca voda Pridané do
  • petržlen Pridané do
  • brusnicový džem Pridané do
  • šľahačka Pridané do
  • citrón Pridané do
  • soľ Pridané do
  • ocot Pridané do
REKLAMA

Postup

170 min.
1. Krok

Hovädziu sviečkovicu umyjeme a ostrým nožom nakrájame malé zárezy, do ktorých vložíme kúsky slaniny. Mäso osolíme, okoreníme.

2. Krok

V pekáči rozpálime olej, na ktorom orestujeme najprv mäso. To po chvíli vyberieme z pekáča a vložíme naň na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler. Pridáme aj slaninku s cibuľkou a restujeme. Zeleninu dochutíme cukrom, horčičou a kvapkou octu. Po chvíli stiahneme z plameňa.

3. Krok

Zeleninu zalejeme vriacou vodou a pridáme koreniny - čierne korenie, nové korenie, tymián, soľ a bobkový list.

4. Krok

V tejto chvíli mäso vrátime do pekáča a vložíme do vyhriatej rúry piecť na 2 hodiny. Trúba je vyhriata na 160°C.

5. Krok

Po upečení vyberieme mäso z pekáča a necháme ho chvíľu odpočívať na drevenej doske. Medzitým vytiahneme z omáčky koreniny a zeleninu zmixujeme.

6. Krok

Omáčku zjemníme smotanou. Na záver ešte môžeme omáčku dochutiť cukrom, soľou, citrónovou šťavou alebo korením.

7. Krok

Servírujeme s knedľou a podľa chuti brusnicovým džemom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov