Polievka z pečeného patizónu

REKLAMA

Skúste zaradiť do svojho jedálnička aj túto výbornú zeleninku. Polievka z patizónu je voňavá a veľmi chutná.

  • 45Minút
  • 5Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 2 patizón Pridané do
  • 1 celý cesnak Pridané do
  • 1 väčší zemiak Pridané do
  • 1 mrkvu Pridané do
  • 1 žltú cibuľu Pridané do
  • 1 pomaranč (najlepšie v bio kvalite) Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • čerstvý tymián (alebo sušený) Pridané do
  • 1 čl kari korenia Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • 2 pl kyslej smotany ďalšiu smotanu na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme prípravou patizónu, ktorý si ošúpeme a nakrájame na rovnako hrubé plátky (asi centimeter hrubé). Takto nakrájaný patizón dáme na plech s papierom na pečenie, potrieme ho olivovým olejom, posolíme a posypeme tymiánom. Pridáme strúčiky z celého cesnaku (neošúpané) a takto to všetko dáme piecť do rúry vyhriatej na 140 stupňov na 2 hodiny

2. Krok

Keď je patizón hotový, orestujeme si na olivovom oleji nadrobno nakrájanú cibuľu a mrkvu. Po 5 minútach pridáme 1 liter vody a zemiak nakrájaný na kocky

3. Krok

Pečený cesnak vylúpeme a pridáme do hrnca, rovnako ako aj na kúsky nakrájaný pečený patizón

4. Krok

Tak a teraz príde tá zaujímavá časť. Do hrnca pridáme lyžičku kari korenia, šťavu z 1 pomaranča a kôru z asi polovice pomaranča. Osolíme, okorením a varíme, kým nebude všetka zelenina zmäknutá (TIP: Ak nemáte nestriekaný BIO pomaranč, poriadne ho vydrhnite alebo ho dajte odstáť na 30 minút do citrónovej vody)

5. Krok

Uvarenú polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém. Na záver primiešame 2 lyžice kyslej smotany a podávame. Na tanieri dozdobíme lyžicou kyslej smotany a čerstvým tymiánom

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

Pečené gnocchi so zeleninou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Pečené gnocchi so zeleninou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Grilovaný losos quinoa šalát pomarančová redukcia

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Pečený losos s feniklom a paradajkami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Šošovicová polievka so zelerovými krutónmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zapekaná zelenina

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie univerzálne kysnuté cesto
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie univerzálne kysnuté cesto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové fašírky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové fašírky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Pečené gnocchi so zeleninou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Pečené gnocchi so zeleninou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Grilovaný losos quinoa šalát pomarančová redukcia

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Pečený losos s feniklom a paradajkami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Šošovicová polievka so zelerovými krutónmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zapekaná zelenina

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie univerzálne kysnuté cesto
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie univerzálne kysnuté cesto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové fašírky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové fašírky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

789 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

676 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image David719

Polievka z pečeného patizónu

Skúste zaradiť do svojho jedálnička aj túto výbornú zeleninku. Polievka z patizónu je voňavá a veľmi chutná.

45
Minút
5
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Začneme prípravou patizónu, ktorý si ošúpeme a nakrájame na rovnako hrubé plátky (asi centimeter hrubé). Takto nakrájaný patizón dáme na plech s papierom na pečenie, potrieme ho olivovým olejom, posolíme a posypeme tymiánom. Pridáme strúčiky z celého cesnaku (neošúpané) a takto to všetko dáme piecť do rúry vyhriatej na 140 stupňov na 2 hodiny

2. Krok

Keď je patizón hotový, orestujeme si na olivovom oleji nadrobno nakrájanú cibuľu a mrkvu. Po 5 minútach pridáme 1 liter vody a zemiak nakrájaný na kocky

3. Krok

Pečený cesnak vylúpeme a pridáme do hrnca, rovnako ako aj na kúsky nakrájaný pečený patizón

4. Krok

Tak a teraz príde tá zaujímavá časť. Do hrnca pridáme lyžičku kari korenia, šťavu z 1 pomaranča a kôru z asi polovice pomaranča. Osolíme, okorením a varíme, kým nebude všetka zelenina zmäknutá (TIP: Ak nemáte nestriekaný BIO pomaranč, poriadne ho vydrhnite alebo ho dajte odstáť na 30 minút do citrónovej vody)

5. Krok

Uvarenú polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém. Na záver primiešame 2 lyžice kyslej smotany a podávame. Na tanieri dozdobíme lyžicou kyslej smotany a čerstvým tymiánom

Ingrediencie
2
patizón
1
celý cesnak
1
väčší zemiak
1
mrkvu
1
žltú cibuľu
1
pomaranč (najlepšie v bio kvalite)
olivový olej
čerstvý tymián (alebo sušený)
1 čl
kari korenia
soľ a mleté čierne korenie
2 pl
kyslej smotany ďalšiu smotanu na ozdobu