Polievka z pečeného patizónu

REKLAMA

Skúste zaradiť do svojho jedálnička aj túto výbornú zeleninku. Polievka z patizónu je voňavá a veľmi chutná.

  • 45Minút
  • 5Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 2 patizón Pridané do
  • 1 celý cesnak Pridané do
  • 1 väčší zemiak Pridané do
  • 1 mrkvu Pridané do
  • 1 žltú cibuľu Pridané do
  • 1 pomaranč (najlepšie v bio kvalite) Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • čerstvý tymián (alebo sušený) Pridané do
  • 1 čl kari korenia Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • 2 pl kyslej smotany ďalšiu smotanu na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme prípravou patizónu, ktorý si ošúpeme a nakrájame na rovnako hrubé plátky (asi centimeter hrubé). Takto nakrájaný patizón dáme na plech s papierom na pečenie, potrieme ho olivovým olejom, posolíme a posypeme tymiánom. Pridáme strúčiky z celého cesnaku (neošúpané) a takto to všetko dáme piecť do rúry vyhriatej na 140 stupňov na 2 hodiny

2. Krok

Keď je patizón hotový, orestujeme si na olivovom oleji nadrobno nakrájanú cibuľu a mrkvu. Po 5 minútach pridáme 1 liter vody a zemiak nakrájaný na kocky

3. Krok

Pečený cesnak vylúpeme a pridáme do hrnca, rovnako ako aj na kúsky nakrájaný pečený patizón

4. Krok

Tak a teraz príde tá zaujímavá časť. Do hrnca pridáme lyžičku kari korenia, šťavu z 1 pomaranča a kôru z asi polovice pomaranča. Osolíme, okorením a varíme, kým nebude všetka zelenina zmäknutá (TIP: Ak nemáte nestriekaný BIO pomaranč, poriadne ho vydrhnite alebo ho dajte odstáť na 30 minút do citrónovej vody)

5. Krok

Uvarenú polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém. Na záver primiešame 2 lyžice kyslej smotany a podávame. Na tanieri dozdobíme lyžicou kyslej smotany a čerstvým tymiánom

Komentáre (1)

Slavomira 30. 5. 2022

Idem to hneď ukuchtiť.

Podobné recepty

Krémová patizónová polievka
Recept od prémiového používateľa
Vegan tekvicová polievka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Medovo-horčicové kuracie stripsy s pomarančovo-zeleninovým šalátom

Recepty na chudnutie
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Francúzske ratatouille original recept
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Grilovaná zelenina
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Najlepšia hokkaido polievka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Rýchla a jednoduchá tekvicová polievka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Podobné recepty

Krémová patizónová polievka
Recept od prémiového používateľa
Vegan tekvicová polievka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Medovo-horčicové kuracie stripsy s pomarančovo-zeleninovým šalátom

Recepty na chudnutie
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Francúzske ratatouille original recept
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Grilovaná zelenina
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Najlepšia hokkaido polievka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Rýchla a jednoduchá tekvicová polievka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Raňajky

422 receptov

Večera

951 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image David719

Polievka z pečeného patizónu

Skúste zaradiť do svojho jedálnička aj túto výbornú zeleninku. Polievka z patizónu je voňavá a veľmi chutná.

45
Minút
5
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Začneme prípravou patizónu, ktorý si ošúpeme a nakrájame na rovnako hrubé plátky (asi centimeter hrubé). Takto nakrájaný patizón dáme na plech s papierom na pečenie, potrieme ho olivovým olejom, posolíme a posypeme tymiánom. Pridáme strúčiky z celého cesnaku (neošúpané) a takto to všetko dáme piecť do rúry vyhriatej na 140 stupňov na 2 hodiny

2. Krok

Keď je patizón hotový, orestujeme si na olivovom oleji nadrobno nakrájanú cibuľu a mrkvu. Po 5 minútach pridáme 1 liter vody a zemiak nakrájaný na kocky

3. Krok

Pečený cesnak vylúpeme a pridáme do hrnca, rovnako ako aj na kúsky nakrájaný pečený patizón

4. Krok

Tak a teraz príde tá zaujímavá časť. Do hrnca pridáme lyžičku kari korenia, šťavu z 1 pomaranča a kôru z asi polovice pomaranča. Osolíme, okorením a varíme, kým nebude všetka zelenina zmäknutá (TIP: Ak nemáte nestriekaný BIO pomaranč, poriadne ho vydrhnite alebo ho dajte odstáť na 30 minút do citrónovej vody)

5. Krok

Uvarenú polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém. Na záver primiešame 2 lyžice kyslej smotany a podávame. Na tanieri dozdobíme lyžicou kyslej smotany a čerstvým tymiánom

Ingrediencie
2
patizón
1
celý cesnak
1
väčší zemiak
1
mrkvu
1
žltú cibuľu
1
pomaranč (najlepšie v bio kvalite)
olivový olej
čerstvý tymián (alebo sušený)
1 čl
kari korenia
soľ a mleté čierne korenie
2 pl
kyslej smotany ďalšiu smotanu na ozdobu