Polievka z pečeného patizónu

45 min
1
REKLAMA

Skúste zaradiť do svojho jedálnička aj túto výbornú zeleninku. Polievka z patizónu je voňavá a veľmi chutná.

45 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 2 patizón Pridané do
  • 1 celý cesnak Pridané do
  • 1 väčší zemiak Pridané do
  • 1 mrkvu Pridané do
  • 1 žltú cibuľu Pridané do
  • 1 pomaranč (najlepšie v bio kvalite) Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • čerstvý tymián (alebo sušený) Pridané do
  • 1 čl kari korenia Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • 2 pl kyslej smotany ďalšiu smotanu na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme prípravou patizónu, ktorý si ošúpeme a nakrájame na rovnako hrubé plátky (asi centimeter hrubé). Takto nakrájaný patizón dáme na plech s papierom na pečenie, potrieme ho olivovým olejom, posolíme a posypeme tymiánom. Pridáme strúčiky z celého cesnaku (neošúpané) a takto to všetko dáme piecť do rúry vyhriatej na 140 stupňov na 2 hodiny

2. Krok

Keď je patizón hotový, orestujeme si na olivovom oleji nadrobno nakrájanú cibuľu a mrkvu. Po 5 minútach pridáme 1 liter vody a zemiak nakrájaný na kocky

3. Krok

Pečený cesnak vylúpeme a pridáme do hrnca, rovnako ako aj na kúsky nakrájaný pečený patizón

4. Krok

Tak a teraz príde tá zaujímavá časť. Do hrnca pridáme lyžičku kari korenia, šťavu z 1 pomaranča a kôru z asi polovice pomaranča. Osolíme, okorením a varíme, kým nebude všetka zelenina zmäknutá (TIP: Ak nemáte nestriekaný BIO pomaranč, poriadne ho vydrhnite alebo ho dajte odstáť na 30 minút do citrónovej vody)

5. Krok

Uvarenú polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém. Na záver primiešame 2 lyžice kyslej smotany a podávame. Na tanieri dozdobíme lyžicou kyslej smotany a čerstvým tymiánom

Komentáre (1)

Slavomira 30. 5. 2022

Idem to hneď ukuchtiť.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

121 receptov

Obed

1508 receptov

Mäsité jedlá

665 receptov

Lacné jedlá

780 receptov

Pečivo

194 receptov

Raňajky

510 receptov

Pre diabetikov

605 receptov