REKLAMA

Zdroj: Facebook - Varenie je radosť.

Plnené kokosky

Obľúbené plnené kokosky sa hodia na každú príležitosť. Sú to také jednohubky :D

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
50

Kokosky

  • 3 ks vaječné bielka Pridané do
  • 210 g kryštálový cukor Pridané do
  • 180 g strúhaný kokos Pridané do

Linecké cesto

  • 230 g múka Pridané do
  • 140 g maslo Pridané do
  • 70 g práškový cukor Pridané do
  • 1 ks žĺtko Pridané do

Plnka

  • 250 g maslo Pridané do
  • 200 g horkosladká čokoláda Pridané do
  • lekvár Pridané do

Čokoládová poleva

  • 200 g horkosladká čokoláda Pridané do
  • 50 g rastlinný tuk Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Ako prvé si pripravíme kokosky. Bielky s cukrom šľaháme nad parou až do zhustnutia približne 15 minút. Necháme vychladnúť a vareškou vmiešame kokos.

2. Krok

Plech vystelieme papierom na pečenie. Pomocou cukrárenského vrecka naň nastriekame malé kôpky a pečieme na 160°C 8 až10 minút. Potom otvoríme rúru a sušíme ešte 15 minút na 50°C. Kokosky sú hotové, ak sa dajú pekne odlepiť od papiera.

3. Krok

Ďalej si upečieme linecké kolieska. Zmiešame všetky suroviny potrebné na cesto. Vyvaľkáme ho a vykrojíme kolieska. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom a upečieme pri teplote 170 °C približne 20 minút.

4. Krok

Na prípravu plnky budeme potrebovať len čokoládu a maslo. Čokoládu rozpustíme nad parou a necháme chvíľku vychladnúť. Následne ju vyšľaháme s maslom. Krém striekame na upečené kolieska pomocou cukrárskeho vrecka. V strede necháme malý priestor pre džem.

5. Krok

Keď máme kolieska naplnené, už na ne len položíme pripravenú kokosku a necháme ich stuhnúť v chladničke.

6. Krok

Na záver spodok plnených kokosiek namáčame v čokoládovej poleve. Polevu si pripravíme tak, že čokoládu a stužený tuk rozpustíme nad parou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov