REKLAMA

Zdroj: FB: Pečeme s láskou

Pivný závin

Rozhodol som sa spojiť svoju lásku k pivu a pečeniu a vznikla pivná štrúdľa. Štrúdľa je krásne nadýchaná, má jemnú pivnú chuť, ktorá sa krásne spája s jablkami a škoricou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 250 g hladká múka Pridané do
  • 80 g maslo Pridané do
  • 100 ml Pivá Pridané do
  • 50 g cukor Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 4 ks jablká Pridané do
  • Lyžička škorice Pridané do
  • štipka muškátového orieška Pridané do
  • 2 Lyžice rum Pridané do
  • 1 ks Vajcia na potieranie Pridané do
  • práškový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

75 min.
1. Krok

Začnime s cestom. Do misy preosejeme múku, pridáme maslo, pivo, cukor a štipku soli. Z múky, masla, piva, cukru a soli vypracujeme hladké cesto. Toto cesto má tú výhodu, že sa s ním ľahko pracuje a nerozpadá sa. Potom cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte ho na hodinu odpočívať do chladničky.

2. Krok

Medzitým si pripravte náplň. Jablká ošúpeme, vykrojíme jadrovníky a nahrubo ich nastrúhame. Potom ich zmiešame so škoricou, muškátovým orieškom a rumom a necháme chvíľu odstáť, aby jablká pustili šťavu.

3. Krok

Cesto vyberte z chladničky, rozvaľkajte ho na pomúčenom vále na plát s rozmermi približne 30x40 cm a obložte ho nastrúhanými jablkami. Potom cesto opatrne rozvaľkajte a položte ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Štrúdľu potrieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme asi 35 minút, kým závin nie je zlatistý.

4. Krok

Hotovú štrúdľu ešte horúcu posypeme práškovým cukrom. Chuť štrúdle doplní studené pivo.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov