:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XEHbG7RMqhIao3dkKcPz/4eddfdd27eaeaaad115d10ddb0ca85.jpeg)
Pistáciové sušienky Matcha
Tieto jednoduché matcha pistáciové sušienky bez múky obsahujú iba štyri ingrediencie a sú prirodzene bezlepkové a bez mliečnych výrobkov! Matcha prášok môžete vynechať aj v prípade obyčajných pistáciových sušienok.
Ingrediencie
- 240 g lúpané pistácie
- 200 g trstinový cukor
- 2 pl matcha prášok
- 1 veľké vajce
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia a vysteľte veľký plech na pečenie papierom na pečenie.
V kuchynskom robote alebo výkonnom mixéri rozmixujte pistácie, cukor a matchu, kým sa nezačne tvoriť orechové maslo. Nevadí, ak je zmes trochu prášková, pokiaľ sú pistácie dobre pomleté.
Zmes pistácií preložte do misky a pridajte vajce. Miešajte, kým sa nevytvorí cesto.
Cesto rozdeľte na 16 rovnakých kusov. Z každého kusu vytvarujte guľku a položte ju na plech na pečenie.
Vidličkou zatlačte do stredu každej guľôčky cesta na sušienky, aby ste ich mierne sploštili.
Pečte 10-12 minút alebo kým sušienky nezačnú nafukovať a neuvidíte praskliny na povrchu, kadiaľ uniká para.
Vyberte sušienky z rúry a nechajte ich úplne vychladnúť pred konzumáciou. Sušienky budú veľmi mäkké a po zahriatí sa rozpadnú, ale po vychladnutí zostanú pohromade. Zvyšky môžete uchovávať vo vzduchotesnej nádobe pri izbovej teplote.