REKLAMA

Zdroj: 500 from Getty Images

Piškótový korpus z 10 vajec

Klasický piškótový korpus, ktorý je ideálny pre rôzne druhy tort a koláčov.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 10 ks vajcia Pridané do
  • 200 g krištálový cukor Pridané do
  • 200 g hladká múka Pridané do
  • 1 ks prášok do pečiva Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 180 stupňov a pripravte si tortovú formu.

2. Krok

Oddeľte žĺtky od bielkov.

3. Krok

Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny.

4. Krok

Bielka vyšľahajte na tuhý sneh.

5. Krok

K žĺtkovej pene pridajte pomaly bielkový sneh a následne pomaly pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva.

6. Krok

Zmes vylejte do pripravenej formy a vložte do rúry na 30-40 minút.

7. Krok

Po upečení nechajte korpus vychladnúť a potom ho môžete použiť na prípravu vašej obľúbenej torty.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4831 receptov

Mäsité jedlá

2243 receptov

Kuracie mäso

784 receptov

Mascarpone

341 receptov

Raňajky

1474 receptov

Cestoviny

543 receptov

Večera

4551 receptov