REKLAMA
Zdroj: 500 from Getty Images
Piškótový korpus z 10 vajec
Klasický piškótový korpus, ktorý je ideálny pre rôzne druhy tort a koláčov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 10 ks vajcia
- 200 g krištálový cukor
- 200 g hladká múka
- 1 ks prášok do pečiva
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 180 stupňov a pripravte si tortovú formu.
2. Krok
Oddeľte žĺtky od bielkov.
3. Krok
Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny.
4. Krok
Bielka vyšľahajte na tuhý sneh.
5. Krok
K žĺtkovej pene pridajte pomaly bielkový sneh a následne pomaly pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva.
6. Krok
Zmes vylejte do pripravenej formy a vložte do rúry na 30-40 minút.
7. Krok
Po upečení nechajte korpus vychladnúť a potom ho môžete použiť na prípravu vašej obľúbenej torty.