Perníková torta s kokosovou plnkou a čoko polevou
Ingrediencie
- cesto Na
 - 3 vajcia hrnček kryštálový cukor
 - 1 čl škorica
 - 2 pl kakao
 - 3 pl lekvár
 - 2 hrnčeky hladká múka
 - 1 čl sóda bikarbóna
 - 1 bal kypriaci prášok do perníka
 - 2 hrnčeky mlieko
 - 0.8 hrnček olej
 - Kokosová plnka
 - 500 g mascarpone
 - 500 ml smotana na šľahanie
 - 200 g práškový cukor
 - 200 g strúhaný kokos
 - čokoládová poleva
 - 90 g horkosladká čokoláda
 - 100 ml šľahačka
 - Ostatné
 - podľa chuti ovocie
 - guľky Raffaello
 
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vo väčšej miske si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Pridáme škoricu, kakao, lekvár. Spojíme. Zapracujeme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a práškom do perníka, vlažné mlieko a olej. Vylejeme do okrúhlej tortovej formy a pečieme na 180°C. Minúty som si nestopovala, ale som kontrolovala špajdlou či je cesto hotové.
V jednej miske si vyšľaháme šľahačku a v druhej mascarpone s práškovým cukrom. Oboje zmiešame potom mixérom dokopy a nakoniec pridáme kokos s ktorým to dobre ešte premixujeme.
V hrnci zohrejeme smotanu. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky, vložíme do sklenenej misky a prelejeme ju horúcou smotanou. Necháme to 10 minút približne postáť,až potom ju dôkladne premiešame. Necháme vychladnúť cca 10 minút a potom ju zľahka rozotrieme do strán. Ozdobíme a dáme stuhnúť do chladničky.