REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/wvuz5MoI1bFBuJeANCMw/d0cca71d88b2d2afe1d89a1533027c.jpeg)
Pečené zemiaky v rúre na papieri
Rýchle pečené zemiaky v rúre v šupke
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- väčších zemiakov
- maslo
- soľ
- olej slnečnicový
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Zemiaky si riadne umyjeme, vysušíme a asi 12 krát poriadne popicháme vidličkou. Celé ich potrieme olejom a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/wvuz5MoI1bFBuJeANCMw/4ac86fb1c4d34fd83d3b3efd8aa058.jpeg)
Zdroj: Youtube
2. Krok
Poriadne zemiaky osolíme a okoreníme podľa chuti. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 1-1,5 hodiny v závislosti od veľkosti zemiakov. Keď do zemiaku pichnete nôž a ide ľahko sú hotové.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/wvuz5MoI1bFBuJeANCMw/c8b889fc736327f47e4e0a7774b876.jpeg)
Zdroj: Youtube
3. Krok
Upečené zemiaky vyberieme a nožom prekrojíme do kríža. Zemiak stlačíme do vnútra aby sa nám otvoril. Vložíme doň kocku masla aby sa rotopila. Šupka je chrumkavá a vnútro mäkké. Zemiak môžete dodatočne osoliť ak treba alebo použiť čerstvé nasekané bylinky. Dobrú chuť
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/wvuz5MoI1bFBuJeANCMw/1cd3d34e5e5a9064029eef9b6c576d.jpeg)
Zdroj: Youtube