REKLAMA
Zdroj: GMVozd from Getty Images Signature
Pečené zemiaky s kyslou kapustou
Tradičné pečené zemiaky s kyslou kapustou, ktoré sa hodia ako hlavné jedlo.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg zemiaky
- 2 čl soľ
- 2 čl kari korenie
- 1 balenie smotana na varenie
- 1 čl rasca
- 3 ks Cibuľa
- 1⁄2 kg kyslá kapusta
- bobkový list
- celé čierne korenie
- olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.
2. Krok
Vložíme do zapekacej misy a zmiešame so soľou, kari, rascou a trochou oleja. Spolu premiešame.
3. Krok
Nakrájame na drobno 1 cibuľu a rozsypeme ju po zemiakoch.
4. Krok
Vložíme do rúry, predhriatej na 200°C a pečieme 30 minút.
5. Krok
Na zemiaky položíme kyslú smotanu, polejeme smotanou, posypeme korením a bobkovým listom. Pečieme zakryté ešte 30 minút. Medzitým na panvici si orestujeme nakrájané 2 cibule.
6. Krok
Misu odkryjeme, na vrch pridáme orestovanú cibuľku a necháme dopiecť.