REKLAMA

Pečené rebierka v medovo-horčicovej marináde

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 112 kg bravčových rebierok Pridané do
  • 3 pl medu Pridané do
  • 2 pl plnotučnej horčice alebo dijonskej Pridané do
  • 2 pl sójovej omáčky Pridané do
  • 2 pl kečupu alebo BBQ omáčky Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku prelisované Pridané do
  • 1 čl mletej papriky sladkej Pridané do
  • 12 čl mletého čierneho korenia Pridané do
  • soľ podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Príprava marinády: V miske zmiešaj med, horčicu, sójovú omáčku, kečup/BBQ, cesnak, papriku, korenie a trochu soli.

2. Krok

Marinovanie: Rebierka rozrež na 2–3 väčšie časti. Potri ich marinádou zo všetkých strán. Zakry a nechaj v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc.

3. Krok

Pečenie: Predhrej rúru na 160 °C. Rebierka ulož do pekáča, podlej trochou vody (cca 100 ml), zakry alobalom a peč 1,5 hodiny. Potom odkry, potri zvyšnou marinádou a peč ešte 20–30 minút pri 200 °C, aby sa vytvorila glazúra a povrch zhnedol.

4. Krok

Podávanie: Podávaj s chlebom, pečenými zemiakmi, coleslaw šalátom alebo čerstvou zeleninou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

2291 receptov

Obed

4964 receptov

Lacné jedlá

1548 receptov

Cuketa

466 receptov

Rýchle jedlá

4217 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Patizón

13 receptov

Večera

4681 receptov