REKLAMA
Pečené rebierka v medovo-horčicovej marináde
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 11⁄2 kg bravčových rebierok
- 3 pl medu
- 2 pl plnotučnej horčice alebo dijonskej
- 2 pl sójovej omáčky
- 2 pl kečupu alebo BBQ omáčky
- 2 strúčiky cesnaku prelisované
- 1 čl mletej papriky sladkej
- 1⁄2 čl mletého čierneho korenia
- soľ podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
150 min.
1. Krok
Príprava marinády: V miske zmiešaj med, horčicu, sójovú omáčku, kečup/BBQ, cesnak, papriku, korenie a trochu soli.
2. Krok
Marinovanie: Rebierka rozrež na 2–3 väčšie časti. Potri ich marinádou zo všetkých strán. Zakry a nechaj v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc.
3. Krok
Pečenie: Predhrej rúru na 160 °C. Rebierka ulož do pekáča, podlej trochou vody (cca 100 ml), zakry alobalom a peč 1,5 hodiny. Potom odkry, potri zvyšnou marinádou a peč ešte 20–30 minút pri 200 °C, aby sa vytvorila glazúra a povrch zhnedol.
4. Krok
Podávanie: Podávaj s chlebom, pečenými zemiakmi, coleslaw šalátom alebo čerstvou zeleninou.