REKLAMA

Zdroj: Canva

Pečené koleno na čiernom pive

Recept na pečené bravčové koleno na pive

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 2 bravčové kolená Pridané do
  • 1 l čierneho piva Pridané do
  • olej Pridané do
  • 2 Úplný hlávky cesnaku Pridané do
  • 4 feferóny Pridané do
  • 2 pl francúzskej horčice Pridané do
  • 1 čl celé čierne korenie Pridané do
  • 1 čl nového korenia Pridané do
  • 2 listy bobkový list Pridané do
  • 2 pl Med Pridané do
  • 2 čl rasce Pridané do
  • 4 pl sladkej sójovej omáčky Pridané do
REKLAMA

Postup

135 min.
1. Krok

Kožu umytých kolien narežeme do tvaru štvorcov, kosoštvorcov. Režeme tak, aby sme kožu úplne neprerezali.

2. Krok

V malom množstve čierneho piva a oleja rozmiešame 1 lyžicu medu, horčicu a prelisovaný cesnak z jednej celej hlavičky.

3. Krok

Kašičku vtrieme do narezanej kože a odložíme na jeden deň do chladničky.

4. Krok

Kolená uložíme do pekáča, podlejeme pivom, v ktorom sme rozmiešali jednu lyžicu medu a sójovú omáčku. Pridáme na polovice rozkrojenú hlavičku cesnaku, prekrojené feferóny, na štvrtiny prekrojené cibule, bobkové listy a posypeme rascou.

5. Krok

Vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C asi 15 minút. Kolená prikryjeme, teplotu znížime na 160 °C a pečieme prikryté 1,5 hodiny.

6. Krok

Občas prelievame výpekom a podľa potreby podlievame pivom. Kolená odokryjeme, teplotu zvýšime na 180 °C a pečieme, až je koža chrumkavá ( 30 minút).

7. Krok

Podávame s čerstvým bielym chlebom, chrenom, uhorkami a zaváranými feferónmi.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov