Zdroj: Canva

Pečené koleno na čiernom pive

135 min
REKLAMA

Recept na pečené bravčové koleno na pive

135 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 2 bravčové kolená Pridané do
  • 1 l čierneho piva Pridané do
  • olej Pridané do
  • 2 celé hlávky cesnaku Pridané do
  • 2 cibule Pridané do
  • 4 feferóny Pridané do
  • 2 pl francúzskej horčice Pridané do
  • 1 čl celého čierneho korenia Pridané do
  • 1 čl nového korenia Pridané do
  • 2 listy bobkové Pridané do
  • 2 pl med Pridané do
  • 2 čl rasce Pridané do
  • 4 pl sladkej sójovej omáčky Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Kožu umytých kolien narežeme do tvaru štvorcov, kosoštvorcov. Režeme tak, aby sme kožu úplne neprerezali.

2. Krok

V malom množstve čierneho piva a oleja rozmiešame 1 lyžicu medu, horčicu a prelisovaný cesnak z jednej celej hlavičky.

3. Krok

Kašičku vtrieme do narezanej kože a odložíme na jeden deň do chladničky.

4. Krok

Kolená uložíme do pekáča, podlejeme pivom, v ktorom sme rozmiešali jednu lyžicu medu a sójovú omáčku. Pridáme na polovice rozkrojenú hlavičku cesnaku, prekrojené feferóny, na štvrtiny prekrojené cibule, bobkové listy a posypeme rascou.

5. Krok

Vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C asi 15 minút. Kolená prikryjeme, teplotu znížime na 160 °C a pečieme prikryté 1,5 hodiny.

6. Krok

Občas prelievame výpekom a podľa potreby podlievame pivom. Kolená odokryjeme, teplotu zvýšime na 180 °C a pečieme, až je koža chrumkavá ( 30 minút).

7. Krok

Podávame s čerstvým bielym chlebom, chrenom, uhorkami a zaváranými feferónmi.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

571 receptov

Obed

1324 receptov

Lacné jedlá

695 receptov

Kuracie mäso

223 receptov

Raňajky

480 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Dezert

961 receptov

Večera

1145 receptov