Zdroj: 4kodiak from Getty Images Signature
Pečené karé v celku
Výborný recept na klasické pečené bravčové karé v celku, ktoré si zamilujú všetci milovníci mäsa.
Ingrediencie
Hlavné ingrediencie
- 1 ks karé v celku
 - 3 ks Cibuľa
 - 4 strúčiky cesnak
 
Korenie
- 1 čajová lyžička mleté čierne korenie
 - 1 čajová lyžička soľ
 - 1 čajová lyžička mletá paprika
 - 1 čajová lyžička majoránka
 - 1 čajová lyžička timián
 
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 180°C. Cibuľu očistite a nakrájajte na stredne veľké kúsky. Cesnak olúpte a nechajte celý.
Karé opláchnite, osušte a nakrájajte na porcie. Potom karé osoľte, okoreňte a nechajte stáť asi 15 minút, aby korenie preniklo do mäsa.
Na panvici na oleji opražte karé z každej strany, aby ste uzavreli povrch mäsa a pomôžete tak , aby karé za pečenia zostalo šťavnaté.
Do pekáča položte opečené karé, pridajte cesnak a prelejte pohárom vody. Pekáč vložte do predhriatej rúry a pečte pokryté asi 60 minút.
Po hodine pečenia pekáč vyberte z rúry a karé prelejte šťavou. Potom pečte karé ešte 30 minút bez pokrytia, aby sa vrch krásne zapiekol.
Po upečení nechajte mäso trochu odpočinúť a potom ho nakrájajte.