REKLAMA

Pečené gaštany

K jeseni neodmysliteľne patrí aj zber gaštanov. Vyskúšajte aj Vy lahodné pečené gaštany v rúre.

REKLAMA
Ako upiecť gaštany? S týmto spôsobom budú mať perfektne sladkú chuť

Recept nájdeš v tomto článku

Ako upiecť gaštany? S týmto spôsobom budú mať perfektne sladkú chuť

Ingrediencie

porcií
2
  • 500 g jedlé gaštany Pridané do
  • soľ Pridané do
  • voda Pridané do
REKLAMA

Postup

25 min.
1. Krok

Na špičke gaštanov narežeme tvar krížika. Rezy majú byť hlboké 4 až 5 mm, aby sme ich po upečení mohli dobre ošúpať.

2. Krok

Narezané gaštany presypeme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a dáme variť. Hneď ako sa voda začne variť vypneme sporák, gaštany scedíme a presypeme do formy na pečenie.

3. Krok

Gaštany pečieme v predhriatej rúre na 200°C približne 15 minút. Po upečení ich vyberieme z rúry a prikryjeme handrou na 10 minút.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4222 receptov

Mäsité jedlá

2030 receptov

Raňajky

1194 receptov

Mascarpone

294 receptov

Dezert

3210 receptov

Večera

3895 receptov

Pre diabetikov

633 receptov