REKLAMA

Pečené gaštany

K jeseni neodmysliteľne patrí aj zber gaštanov. Vyskúšajte aj Vy lahodné pečené gaštany v rúre.

REKLAMA
Ako upiecť gaštany? S týmto spôsobom budú mať perfektne sladkú chuť

Recept nájdeš v tomto článku

Ako upiecť gaštany? S týmto spôsobom budú mať perfektne sladkú chuť

Ingrediencie

porcií
2
  • 500 g jedlé gaštany Pridané do
  • soľ Pridané do
  • voda Pridané do
REKLAMA

Postup

25 min.
1. Krok

Na špičke gaštanov narežeme tvar krížika. Rezy majú byť hlboké 4 až 5 mm, aby sme ich po upečení mohli dobre ošúpať.

2. Krok

Narezané gaštany presypeme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a dáme variť. Hneď ako sa voda začne variť vypneme sporák, gaštany scedíme a presypeme do formy na pečenie.

3. Krok

Gaštany pečieme v predhriatej rúre na 200°C približne 15 minút. Po upečení ich vyberieme z rúry a prikryjeme handrou na 10 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4991 receptov

Mäsité jedlá

2297 receptov

Dezert

3863 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Slovenská

1072 receptov

Lacné jedlá

1560 receptov

Rýchle jedlá

4260 receptov

Večera

4708 receptov