Pečené gaštany

REKLAMA
  • 30Minút
  • 2Počet porcií
REKLAMA
REKLAMA

Postup

1. Krok

Rozohrejeme si rúru na 200 stupňov horný/dolný ohrev.

2. Krok

Každý gaštan opatrne narežeme. Môžete urobiť krížik alebo len jeden ostrý rez asi 3mm do hĺbky. Takto sa nám lepšie po upečení odstráni šupka.

3. Krok

My sme piekli gaštany na sucho v rúre. Môžete, ale nemusíte ich predvariť. Pokiaľ sa rozhodnete pre predvarenie, stačí 2 minútky po dosiahnutí bodu varu. Nám sa ale osvedčilo pečenie na sucho, cca. 25-30 minút na plechu alebo mriežke.

4. Krok

Po upečení necháme gaštany trochu vychladnúť, jemne osolíme a môžeme sa do nich pustiť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

ďakujem, rozmýšlala som, čo zajtra spravím, už viem :-D

Podobné recepty

Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Mini cheesecake koláčiky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Mini cheesecake koláčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Šťavnatý ryžový nákyp
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Šťavnatý ryžový nákyp

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Francúzska klasika Ratatouille preslávená Disney rozprávkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Cviklový šalát

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Klasický mrkvový šalát s jablkom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Klasický mrkvový šalát s jablkom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Marocká mrkvová polievka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Mini cheesecake koláčiky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Mini cheesecake koláčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Šťavnatý ryžový nákyp
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Šťavnatý ryžový nákyp

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Francúzska klasika Ratatouille preslávená Disney rozprávkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Cviklový šalát

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Klasický mrkvový šalát s jablkom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Klasický mrkvový šalát s jablkom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Marocká mrkvová polievka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

790 receptov

Raňajky

328 receptov

Dezert

670 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image zuzana_vari

Pečené gaštany

30
Minút
2
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Rozohrejeme si rúru na 200 stupňov horný/dolný ohrev.

2. Krok

Každý gaštan opatrne narežeme. Môžete urobiť krížik alebo len jeden ostrý rez asi 3mm do hĺbky. Takto sa nám lepšie po upečení odstráni šupka.

3. Krok

My sme piekli gaštany na sucho v rúre. Môžete, ale nemusíte ich predvariť. Pokiaľ sa rozhodnete pre predvarenie, stačí 2 minútky po dosiahnutí bodu varu. Nám sa ale osvedčilo pečenie na sucho, cca. 25-30 minút na plechu alebo mriežke.

4. Krok

Po upečení necháme gaštany trochu vychladnúť, jemne osolíme a môžeme sa do nich pustiť.

Ingrediencie
jedlé gaštany
soľ