REKLAMA

Zdroj: nalinratphi from Getty Image

Pečená bravčová krkovička na hubách

Tento recept na pečenú bravčovú krkovičku na hubách je klasické české jedlo, ktoré si zamiluje každý milovník mäsa a húb. Jemné a šťavnaté mäso v kombinácii s chuťou pečených húb je skvelým pokrmom na rodinné večere alebo spoločenské obedy.

REKLAMA
Bravčová krkovička na obed – Výborné recepty do každej rodiny

Recept nájdeš v tomto článku

Bravčová krkovička na obed – Výborné recepty do každej rodiny

Ingrediencie

porcií
4
  • 800 g Bravčová krkovička Pridané do
  • 500 g Rozbočovač Pridané do
  • 50 g Bravčová masť Pridané do
  • 2 Cesnak Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 200 pivo Pridané do
  • 1 Lyžica Tymián Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • petržlen Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Bravčovú krkovičku osoľte, okoreňte a potrite roztlačeným cesnakom. Nechajte odpočívať.

2. Krok

Medzitým očistite huby a nakrájajte ich na plátky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky.

3. Krok

Cibuľu opečte na masti dozlatista, pridajte huby a opečte ich do mäkka.

4. Krok

Vyberte huby a krkovičku opečte zo všetkých strán na tej istej panvici, kým nezíska chrumkavú kôrku.

5. Krok

Pečenú krkovičku vložte do pekáča, pridajte osmažené huby a cibuľu, tymián a zalejte pivom.

6. Krok

Prikryté pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne hodinu a pol. Počas pečenia môžete mäso pokvapkať tukom.

7. Krok

Hotovú krkovičku podávajte s knedľou a varenou zeleninou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov