REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Pavlovova torta s mascarpone

Najlepšia Pavlova torta.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 8 ks bielok Pridané do
  • 400 gramov kryštálový cukor Pridané do
  • 1 pl kukuričný škrob Pridané do
  • 250 g mascarpone Pridané do
  • 250 ml šľahačková smotana Pridané do
  • 2 pl práškový cukor Pridané do
  • 500 g ovocie Pridané do
REKLAMA

Postup

140 min.
1. Krok

Ako prvé si vyšľaháme bielka spolu so štipkou soli. Šľaháme ich do tuhej peny.

2. Krok

Teraz postupne zašľahávame do snehu cukor. robíme to aspoň na 5-6krát. Zmes musí byť stále veľmi hustá.

3. Krok

Na záver pridáme kukuričný škrob, ktorý len veľmi jemne vmiešame na najmenších otáčkach.

4. Krok

Cesto nastriekame na papier na pečenie na dva plechy aby sme mali dva pláty. Rúru si vyhrejeme na 150 stupňov. Potom teplotu znížime na 120 stupňov a pláty sušíme 2 hodiny. Upečené necháme v otvorenej rúre odpočívať dve hodiny.

5. Krok

Pripravíme plnku zmiešaním mascarpone, šľahačky a cukru. Vyšľaháme a plnkou naplníme pláty. Na ozdobu torty použijeme rôzne druhy ovocia. (jahody, čučoriedky, černice...)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov