REKLAMA
   
Zdroj: Pixabay
Pavlovova torta s mascarpone
Najlepšia Pavlova torta.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
12
 - 8 ks bielok
 - 400 gramov kryštálový cukor
 - 1 pl kukuričný škrob
 - 250 g mascarpone
 - 250 ml šľahačková smotana
 - 2 pl práškový cukor
 - 500 g ovocie
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 140 min.
1. Krok 
  Ako prvé si vyšľaháme bielka spolu so štipkou soli. Šľaháme ich do tuhej peny.
2. Krok 
  Teraz postupne zašľahávame do snehu cukor. robíme to aspoň na 5-6krát. Zmes musí byť stále veľmi hustá.
3. Krok 
  Na záver pridáme kukuričný škrob, ktorý len veľmi jemne vmiešame na najmenších otáčkach.
4. Krok 
  Cesto nastriekame na papier na pečenie na dva plechy aby sme mali dva pláty. Rúru si vyhrejeme na 150 stupňov. Potom teplotu znížime na 120 stupňov a pláty sušíme 2 hodiny. Upečené necháme v otvorenej rúre odpočívať dve hodiny.
5. Krok 
  Pripravíme plnku zmiešaním mascarpone, šľahačky a cukru. Vyšľaháme a plnkou naplníme pláty. Na ozdobu torty použijeme rôzne druhy ovocia. (jahody, čučoriedky, černice...)