REKLAMA

Palmeritas de hojaldre

Palmeritas de hojaldre, teda sladké karamelizované srdiečka z lístkového cesta som objavil v Španielsku.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
16
  • 1 plát vyvaľkaný lístkového cesta Pridané do
  • 150 g kryštálový cukor Pridané do
  • 1 bal vanilkového cukru Pridané do
  • 14 čl soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

V menšej miske si na začiatok zmiešame cukor s vanilkovým cukrom a soľou. Polovicu cukru si vysypeme na dosku na vaľkanie.

2. Krok

Na to položíme vyvaľkaný plát lístkového cesta a zasypeme ho druhou polovicou cukru. Párkrát prejdeme valčekom na vaľkanie, aby sa cukor prilepil o cesto.

3. Krok

Teraz potrebujeme cesto poskladať tak, aby na záver vznikli krásne srdiečka. Takže, začneme tak, že si cesto umiestnime pred seba a zložíme oba kraje cesta tak, aby sa stretli v strede. Tento proces zopakujeme ešte raz a nakoniec preložíme jednu stranu cez druhú. Vzniklo nám tak 6 vrstiev cesta.

4. Krok

Hotový valec cesta si nakrájame na 1,5 cm hrubé kúsky. Každý kúsok premiestnime na plech s papierom na pečenie a ešte prstami dotvarujeme do tvaru srdca. Nemusí to byť dokonalé, v rúre sa srdiečka vytvarujú pri pečení samé.

5. Krok

Srdiečka kladieme na plech viac od seba, pretože v rúre zväčšia svoj objem. Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov približne 9-10 minút z jednej strany. Potom plech vyberieme, koláčiky otočíme a necháme piecť ešte 2-3 minúty kým nie sú všetky srdiečka pekne skaramelizované.

6. Krok

Po upečení zopár kúskov rovno zjeme :) a ostatok premiestnime vychladiť na mriežku.

Komentáre (1)

Jarmila 21. 4. 2022

Dlho som hľadala dobrý recept a konečne som ho našla :)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1406 receptov

Obed

4471 receptov

Mäsité jedlá

2126 receptov

Patizón

11 receptov

Raňajky

1303 receptov

Mascarpone

327 receptov