Palmeritas de hojaldre

REKLAMA

Palmeritas de hojaldre, teda sladké karamelizované srdiečka z lístkového cesta som objavil v Španielsku.

  • 35Minút
  • 16Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
16
  • 1 plát vyvaľkaný lístkového cesta Pridané do
  • 150 g kryštálového cukru Pridané do
  • 1 bal vanilkového cukru Pridané do
  • 14 čl soli Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

V menšej miske si na začiatok zmiešame cukor s vanilkovým cukrom a soľou. Polovicu cukru si vysypeme na dosku na vaľkanie.

2. Krok

Na to položíme vyvaľkaný plát lístkového cesta a zasypeme ho druhou polovicou cukru. Párkrát prejdeme valčekom na vaľkanie, aby sa cukor prilepil o cesto.

3. Krok

Teraz potrebujeme cesto poskladať tak, aby na záver vznikli krásne srdiečka. Takže, začneme tak, že si cesto umiestnime pred seba a zložíme oba kraje cesta tak, aby sa stretli v strede. Tento proces zopakujeme ešte raz a nakoniec preložíme jednu stranu cez druhú. Vzniklo nám tak 6 vrstiev cesta.

4. Krok

Hotový valec cesta si nakrájame na 1,5 cm hrubé kúsky. Každý kúsok premiestnime na plech s papierom na pečenie a ešte prstami dotvarujeme do tvaru srdca. Nemusí to byť dokonalé, v rúre sa srdiečka vytvarujú pri pečení samé.

5. Krok

Srdiečka kladieme na plech viac od seba, pretože v rúre zväčšia svoj objem. Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov približne 9-10 minút z jednej strany. Potom plech vyberieme, koláčiky otočíme a necháme piecť ešte 2-3 minúty kým nie sú všetky srdiečka pekne skaramelizované.

6. Krok

Po upečení zopár kúskov rovno zjeme :) a ostatok premiestnime vychladiť na mriežku.

Komentáre (1)

Jarmila 21. 4. 2022

Dlho som hľadala dobrý recept a konečne som ho našla :)

Podobné recepty

Makovo - višňové lístkové slimáky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Makovo - višňové lístkové slimáky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 22

Jablkové taštičky z lístkového cesta

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 22
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Tvarohové slimáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Apple tart fine

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pudingový krémeš
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingový krémeš

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Marhuľový koláč s pudingom
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Marhuľový koláč s pudingom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Pudingovo - Proteinellové lístkové koláčiky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingovo - Proteinellové lístkové koláčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Nutellové mini croissanty
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Nutellové mini croissanty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Makovo - višňové lístkové slimáky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Makovo - višňové lístkové slimáky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 22

Jablkové taštičky z lístkového cesta

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 22
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Tvarohové slimáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Apple tart fine

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pudingový krémeš
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingový krémeš

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Marhuľový koláč s pudingom
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Marhuľový koláč s pudingom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Pudingovo - Proteinellové lístkové koláčiky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingovo - Proteinellové lístkové koláčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Nutellové mini croissanty
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Nutellové mini croissanty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Pečivo

133 receptov

Dezert

865 receptov
Recipe author image David719

Palmeritas de hojaldre

Palmeritas de hojaldre, teda sladké karamelizované srdiečka z lístkového cesta som objavil v Španielsku.

35
Minút
16
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

V menšej miske si na začiatok zmiešame cukor s vanilkovým cukrom a soľou. Polovicu cukru si vysypeme na dosku na vaľkanie.

2. Krok

Na to položíme vyvaľkaný plát lístkového cesta a zasypeme ho druhou polovicou cukru. Párkrát prejdeme valčekom na vaľkanie, aby sa cukor prilepil o cesto.

3. Krok

Teraz potrebujeme cesto poskladať tak, aby na záver vznikli krásne srdiečka. Takže, začneme tak, že si cesto umiestnime pred seba a zložíme oba kraje cesta tak, aby sa stretli v strede. Tento proces zopakujeme ešte raz a nakoniec preložíme jednu stranu cez druhú. Vzniklo nám tak 6 vrstiev cesta.

4. Krok

Hotový valec cesta si nakrájame na 1,5 cm hrubé kúsky. Každý kúsok premiestnime na plech s papierom na pečenie a ešte prstami dotvarujeme do tvaru srdca. Nemusí to byť dokonalé, v rúre sa srdiečka vytvarujú pri pečení samé.

5. Krok

Srdiečka kladieme na plech viac od seba, pretože v rúre zväčšia svoj objem. Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov približne 9-10 minút z jednej strany. Potom plech vyberieme, koláčiky otočíme a necháme piecť ešte 2-3 minúty kým nie sú všetky srdiečka pekne skaramelizované.

6. Krok

Po upečení zopár kúskov rovno zjeme :) a ostatok premiestnime vychladiť na mriežku.

Ingrediencie
1 plát
vyvaľkaný lístkového cesta
150 g
kryštálového cukru
1 bal
vanilkového cukru
14 čl
soli