REKLAMA

Palmeritas de hojaldre

Palmeritas de hojaldre, teda sladké karamelizované srdiečka z lístkového cesta som objavil v Španielsku.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
16
  • 1 plát vyvaľkaný lístkového cesta Pridané do
  • 150 g kryštálový cukor Pridané do
  • 1 bal vanilkového cukru Pridané do
  • 14 čl soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

V menšej miske si na začiatok zmiešame cukor s vanilkovým cukrom a soľou. Polovicu cukru si vysypeme na dosku na vaľkanie.

2. Krok

Na to položíme vyvaľkaný plát lístkového cesta a zasypeme ho druhou polovicou cukru. Párkrát prejdeme valčekom na vaľkanie, aby sa cukor prilepil o cesto.

3. Krok

Teraz potrebujeme cesto poskladať tak, aby na záver vznikli krásne srdiečka. Takže, začneme tak, že si cesto umiestnime pred seba a zložíme oba kraje cesta tak, aby sa stretli v strede. Tento proces zopakujeme ešte raz a nakoniec preložíme jednu stranu cez druhú. Vzniklo nám tak 6 vrstiev cesta.

4. Krok

Hotový valec cesta si nakrájame na 1,5 cm hrubé kúsky. Každý kúsok premiestnime na plech s papierom na pečenie a ešte prstami dotvarujeme do tvaru srdca. Nemusí to byť dokonalé, v rúre sa srdiečka vytvarujú pri pečení samé.

5. Krok

Srdiečka kladieme na plech viac od seba, pretože v rúre zväčšia svoj objem. Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov približne 9-10 minút z jednej strany. Potom plech vyberieme, koláčiky otočíme a necháme piecť ešte 2-3 minúty kým nie sú všetky srdiečka pekne skaramelizované.

6. Krok

Po upečení zopár kúskov rovno zjeme :) a ostatok premiestnime vychladiť na mriežku.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4664 receptov

Mäsité jedlá

2197 receptov

Dezert

3579 receptov

Zaváranie

148 receptov

Mascarpone

335 receptov

Cestoviny

528 receptov

Lacné jedlá

1469 receptov

Večera

4375 receptov