REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/GVuz-Q00PpzAdFdPsZfD/d4933d77148a0b7a848a589af118af60.jpeg)
Ovocná torta
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Korpus
- 8 ks vajce
- 250 g hladkej múky
- 160 g kryštálový cukor
- 2 pl olej
- 1 balenie kypriaci prášok
Plnka
- 2 ks mascarpone
- 1 balenie tvaroh jemný
- 3 balenia smotany na šľahanie
- podľa chuti cukor
- podľa chuti vanilka
- podľa chuti ovocie

REKLAMA
Postup
60 min
1. Krok
Bielka s cukrom vymiešame do tuhej peny a postupne primiešavame žĺtka, olej, múku a prášok do pečiva. Rúru vyhrejeme na 180 stup. a pečieme cca 30 min. Priemer korpusu 22cm.
2. Krok
Vymiešame mascarpone, šľahačku, tvaroh, cukor a vanilku do tuhej plnky.
3. Krok
Vrstvíme korpus, plnku a ovocie. Tortu môžeme ozdobiť čokoládou a ovocím. Dobrú chuť 🙂