REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Ovocná torta s tvarohom

Recept na perfektnú ovocnú tortu s tvarohovým krémom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Cesto:

  • 8 ks vajce Pridané do
  • 230 g práškový cukor Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • 50 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 čl prášok do pečiva Pridané do

Tvarohová plnka:

  • 600 g tvaroh jemný Pridané do
  • 200 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • 1 balenie prášková želatína Pridané do
  • 2 balenia vanilkový cukor Pridané do

Ostatné:

  • ovocie podľa chuti Pridané do
  • džem Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Sedem vajíčok rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme spolu so štipkou soli do polotuha - trvá to asi 3 minúty.

2. Krok

Potom pridávame po lyžiciach 180 g preosiateho práškového cukru. Vytvorí sa hustá bielková pena.

3. Krok

V druhej miske vyšľaháme celé vajíčko, žĺtky a 50 g práškového cukru nadýchanej peny. Múku dôkladne premiešame s práškom do pečiva a zľahka primiešame do žĺtkovej zmesi.

4. Krok

Na záver do cesta ručne metličkou primiešame aj vyšľahané bielky.

5. Krok

Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie a boky vymastíme maslom. Cesto vylejeme do formy a pečieme ho v rúre vyhriatej na 180 °C cca 30 minút.

6. Krok

Upečený korpus necháme vychladnúť a rozrežeme na 3 časti.

7. Krok

Tvarohový krém - tvaroh vymiešame.

8. Krok

V inej miske dotuha vyšľaháme smotanu spolu s vanilkovými cukrami.

9. Krok

Šľahačku zľahka primiešame do vymiešaného tvarohu.

10. Krok

Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale a vychladnutú ju dôkladne primiešame do tvarohového krému.

11. Krok

Ovocie umyjeme.

12. Krok

Korpus potrieme džemom.

13. Krok

Tvarohový krém preložíme do cukrárenského vrecka a nanášame ho na džemom potreté korpusy.

14. Krok

Tvarohovú tortu dozdobíme ovocím.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov