:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/EhxLFpFL9fb2NSx3FD5y/5a266704b78265d3cf0342d8256df8.jpeg)
Osviežujúci ovocný koláč
Recept na výborný osviežujúci ovocný koláč s bielkovou penou a krémom.
Ingrediencie
Cesto:
- 250 g hladká múka
- 1 kl prášok do pečiva
- 50 g kryštálový cukor
- 100 g maslo
- 3 ks žĺtok
Krém:
- 1 pl hladká múka
- 1 pl kukuričný škrob
- 250 ml mlieko
- 50 g kryštálový cukor
- 1 ks žĺtok
- 1 ks vanilkový cukor
- 100 g maslo
- vanilková esencia
Pena:
- 4 ks bielok
- 125 g práškový cukor
- 1⁄2 Lyžice kukuričný škrob
Ostatné:
- ovocie
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
V miske preosejeme múku a pridáme k nej prášok do pečiva, nakrájané studené maslo, žĺtky a cukor. Vypracujeme cesto.
Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie, aj po bokoch plechu. Pomocou malého valčeka rozvaľkáme cesto v plechu.
Na cesto poukladáme ovocie a potrieme ho rozšľahaným bielkovým snehom, ktorý sme pripravili s bielkov, cukru a škrobu.
Takto pripravený osviežujúci ovocný koláč pečieme na teplote 180 stupňov asi 35 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť a prekrojíme na polovicu.
Krém: všetky suroviny okrem masla dáme do hrnca a uvaríme z nich hustú kašu, ktorú necháme trochu vychladnúť. Potom do nej pridáme maslo a mixérom vymixujeme krém.
Krémom potrieme prvý plát cesta, zakryjeme ho druhým plátom a necháme stuhnúť.