:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2P7fMDGz5rY6L4L-dJKq/746a60b3077bd85714bbcb7f0d7475.jpeg)
Orechové šuhajdy
Receptov na vianočné koláčiky je všade veľa, skúste vyskúšať náš recept na jednoduché šuhajdy.
Ingrediencie
ČOKOLÁDA
- 400 g horkosladká čokoláda
- 125 g maslo
PLNKA
- 250 g vlašské orechy
- 150 g kryštálový cukor
- 150 ml mlieko
- 100 g maslo
- 1 bal vanilkový cukor
- 11⁄2 pl rum
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu spolu s maslom na krásnu hladkú hmotu. Na plech si rozložíme papierové košíčky a do každého nalejeme trochu čokolády, musíme spraviť aj okraj. Košíčky dáme do chladničky stuhnúť.
Na pravé slovenské šuhajdy si musíme pripraviť poctivú orechovú plnku. Do hrnca dáme mlieko, cukor, vanilkový cukor a maslo. Zmes za občasného miešania roztopíme. Pridáme nasekané a na sucho opražené vlašské orechy. Prevaríme pár minút.
Plnku necháme vychladnúť, pridáme rum, premiešame a plníme vychladnuté čokoládové košíčky. Keď máme košíčky naplnené, uzatvoríme ich roztopenou čokoládou.
Môžeme ozdobiť kúskom vlašského orecha alebo lentilkou, fantázii sa medze nekladú. Necháme stuhnúť a môžeme jesť.