REKLAMA

Zdroj: Lara Hata for Getty Images

Opečený ružičkový kel

Sýte a zdravé príložné jedlo, ktoré predstavuje ružičkový kel v novej a vzrušujúcej podobe. Tento opečený ružičkový kel je chrumkavý, chutný a neuveriteľne jednoduchý na prípravu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g Ružičkový kel Pridané do
  • 2 PL olivový olej Pridané do
  • 1 ČL soľ Pridané do
  • 1 ČL mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Na prípravu opečenej kapusty pripravte kapustu tým, že odstránite vonkajšie listy a odrežete konce. Väčšie ružičky rozdelte na polovicu, aby sa varili rovnomerne.

2. Krok

Rozohrejte veľkú panvicu na strednej teplote a pridajte olivový olej.

3. Krok

Pridajte kel do panvice, ochutnajte soľou a korením a miešajte, kým nie sú všetky ružičky rovnomerne pokryté olejom a korením.

4. Krok

Opečte ružičkový kel asi 15-20 minút, kým sa na okrajoch nezosmeľí a vo vnútri nebude mäkký. Rôzky pravidelne obracajte, aby sa rovnomerne opekal.

5. Krok

Odstráňte opečenú kapustu z tepla a podávajte ju teplú ako prílohu k vašej obľúbenej jedlo.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4992 receptov

Dezert

3865 receptov

Mäsité jedlá

2297 receptov

Raňajky

1570 receptov

Rýchle jedlá

4268 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Slovenská

1072 receptov

Jesenné

767 receptov