REKLAMA

Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ

Nesmrteľný recept na šošovicový prívarok so zemiakmi, na ktorý nedáme doma dopustiť

Overená klasika v podobe šošovicového prívarku.

REKLAMA
Starodávne recepty presvedčia aj dnes! Tieto jedlá starých mám máme najradšej

Recept nájdeš v tomto článku

Starodávne recepty presvedčia aj dnes! Tieto jedlá starých mám máme najradšej

Ingrediencie

porcií
4
  • 400 g šošovica Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • 3 strúčiky cesnak Pridané do
  • 1 pl múka Pridané do
  • 200 ml kyslá pochúťková smotana Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 1 pl cukor Pridané do
  • citrónová šťava Pridané do
  • 5 ks veľký zemiak Pridané do
  • 4 ks špekáčiky Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Šošovicu si prepláchneme a dáme ju do hrnca. Zalejeme vodou. Vody dáme tak aby bola asi 2 cm nad povrchom šošovice.

2. Krok

Pridáme bobkový list, ošúpaný cesnak, jemne posolíme a privedieme k varu. Uvaríme do mäkka.

3. Krok

V miske si v kyslej smotane rozmiešame múku. Zmes nalejeme do šošovice a prevaríme 10 minút. Prívarok potom dochutíme cukrom a citrónovou šťavou aby mal príjemnú sladkokyslú chuť.

4. Krok

Zemiaky si očistíme, nakrájame na väčšie kusy a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Podávame ich k hotovému prívarku.

5. Krok

Na záver už len k šošovicovému prívarku opečieme špekáčik rozrezaný na polovicu a môžeme podávať.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4242 receptov

Mäsité jedlá

2036 receptov

Raňajky

1199 receptov

Mascarpone

296 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Večera

3912 receptov

Dezert

3224 receptov