:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/NvYnXG8NfZqOQllKxsUW/5aa792d119954909236db33d830ca7.jpeg)
Nepečená jablčná torta s pudingom a piškótami
Retro dezert v podobe nepečenej jablčnej torty si určite obľúbite. Síce to nie je nejaká veľká cukrárina, ale radosť vám urobí rovnako!
Ingrediencie
- 1 jablká kg
- 8 pl kryštálový cukor
- 3 klinčeky ks
- 2 ks puding v prášku vanilkový
- 400 ml voda studená
- 1 bal piškóty detské
- 2 citrónová šťava lyžičky
- 200 ml smotana na šľahanie na podávanie
Najnovšie letáky
Postup
Jablká nakrájajte, olúpte a zbavte jadrovníka. Nakrájajte ich na malé kocky, zalejte 200 ml vody, oslaďte, pridajte klinček, citrónovú šťavu a priveďte do varu.
Varte asi 7 minút, kým nie sú jablká mäkké. Vyberte klinčeky a potom jablká párkrát premačkajte šťouchadlom na zemiaky.
Puding rozmiešajte v 400 ml studenej vody a vlejte k jablkám. Priveďte do varu a za stáleho miešania varte 2 minúty.
Tortovú formu vypláchnite studenou vodou, vyložte vrstvou piškótov, zalejte asi 1/3 jablčnej zmesi a rovnakým spôsobom vytvorte ďalšie vrstvy.
Nechajte stuhnúť, vychladiť, opatrne vyklopte a podávajte s čerstvo ušľahanou smotanou.