Zdroj: Facebook
Najlepšia klasická čalamáda
Najlepšia čalamáda na svete je samozrejme tá domáca, preto tu máte skvelý recept.
- 60Minút
- 40Počet porcií
Ingrediencie
- 7 kg kapusta
- 1 kg cibuľa
- 1 kg paprika červená/zelená
- 1 kg uhorky
- 1⁄2 kg kryštálový cukor
- 1 l ocot
- hrsť soli
- 1 bal deko
- 1 kl pyrisičitan draselný
Postup
Kapustu, papriku a cibuľu si nastrúhame na strúhadle na rezančeky. Uhorky nakrájame na tenké plátky. Všetko posypeme soľou, cukrom. Pridáme ocot, deko, pyrisičitan (ten sa dá kúpiť v drogérii). Spolu všetko premiešame. Necháme odstáť na chladnom mieste kľudne aj do druhého dňa.
Teraz môžeme plniť do pohárov, zalievame vlastnou šťavou, ktorá sa nám uvoľnila. Môžeme dať aj do súdka na kapustu a zaliať šťavou. Nemusíme sterilizovať. Skladujeme na chladnom a tmavom mieste.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Najlepšia klasická čalamáda
Najlepšia čalamáda na svete je samozrejme tá domáca, preto tu máte skvelý recept.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/lJ5DNYYkA71RV9Xkuj5Y/b64c21d59d39d8035c6996b50d10e3.jpeg)
Kapustu, papriku a cibuľu si nastrúhame na strúhadle na rezančeky. Uhorky nakrájame na tenké plátky. Všetko posypeme soľou, cukrom. Pridáme ocot, deko, pyrisičitan (ten sa dá kúpiť v drogérii). Spolu všetko premiešame. Necháme odstáť na chladnom mieste kľudne aj do druhého dňa.
Teraz môžeme plniť do pohárov, zalievame vlastnou šťavou, ktorá sa nám uvoľnila. Môžeme dať aj do súdka na kapustu a zaliať šťavou. Nemusíme sterilizovať. Skladujeme na chladnom a tmavom mieste.