Nadýchaná bublanina
Nauveriteľne nadýchaná a jemná bublanina, lepšiu som nikdy nejedla.
- 50Minút
- 10Počet porcií
Ingrediencie
- 6 ks vajce
- 6 pl voda
- 240 g kryštálový cukor
- 180 g polohrubá múka
- 1⁄2 kypriaci prášok
- 250 g ovocie (čučoriedky, jahody, maliny)
Postup
POSTUP: Oddelíme si žĺtka a bielka. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý si odložíme na neskôr.
Žĺtka, múku, cukor, vodu a kypriaci prášok vymiešame.
Pridáme sneh a cesto vylejeme na plech.
Následne na cesto poukladáme ovocie.
Pečieme 30 minút (podľa trúby) na 180 stupňov.
SERVÍROVANIE: Bublaninu podávame ku kávičke alebo čaju. U nás doma najviac chutí so šľahačkou.
"Nie je nič lepšie, ako nadýchaná bublanina plná čerstvého ovocia."
Komentáre (2)
Len sa do toho zahryznut....Ukladam
Zdieľaj recept s ostatnými
Top kategórie
Nadýchaná bublanina
Nauveriteľne nadýchaná a jemná bublanina, lepšiu som nikdy nejedla.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/UaWjn8jD4i8HkHcJ7NpE/dfb49face878219a1d3a2ce35ff36729.png)
POSTUP: Oddelíme si žĺtka a bielka. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý si odložíme na neskôr.
Žĺtka, múku, cukor, vodu a kypriaci prášok vymiešame.
Pridáme sneh a cesto vylejeme na plech.
Následne na cesto poukladáme ovocie.
Pečieme 30 minút (podľa trúby) na 180 stupňov.
SERVÍROVANIE: Bublaninu podávame ku kávičke alebo čaju. U nás doma najviac chutí so šľahačkou.
"Nie je nič lepšie, ako nadýchaná bublanina plná čerstvého ovocia."
uplne uzasny recept :-)