Morčacie fašírky s tekvicovo-mrkvovým pyré

REKLAMA

Fašírky so sezónnou zdravou kašou

  • 60Minút
  • 5Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5

Pyré

  • 1 tekvica Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 3 ks mrkva Pridané do
  • 3 pl horčica Pridané do
  • 1 pl soľ Pridané do
  • 1 čl mleté čierne korenie Pridané do
  • 100 g čerstvý hrášok Pridané do

Fašírky

  • 500 g mleté morčacie mäso Pridané do
  • 3 ks vajce Pridané do
  • 100 g polohrubá múka Pridané do
  • 100 g strúhanka Pridané do
  • 2 ks cibuľa Pridané do
  • 5 strúčikov cesnaku Pridané do
  • 2 čl soľ Pridané do
  • 3 čl mleté čierne korenie Pridané do
  • petržlenová vňať Pridané do
  • 3 pl horčica Pridané do
  • 100 ml mlieko Pridané do
  • 1 pl olej Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Nakrájame tekvicu na menšie kúsky, takisto mrkvu, pridáme soľ varíme cca 20 minút, pred zmäknutím prihodíme hrášok.

2. Krok

Zatiaľ zmiešame suroviny na fašírky okrem strúhanky, cibuľku a cesnak pridávame pokrájaný nadrobno.

3. Krok

Nachystáme si plech s papierom na pečenie, rúru predhrejeme asi na 200 stupňov.

4. Krok

Zo zmesi na fašírky ručne robíme menšie guľky, obalíme v strúhanke a ukladáme na plech, kde ich jemne rozpučíme. Potrieme ich trochou oleja.

5. Krok

Fašírky pečieme asi 25 minút alebo kým nechytia zlatavú farbu.

6. Krok

Tekvicu s hráškom a mrkvou zlejeme, pridáme maslo. Keď sa rozpustí, rozmixujeme na pyré, dochutíme korením, soľou a horčicou podľa chuti a dobre premiešame.

7. Krok

Bon apetit!

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

Uplne super podla mojej chuti.

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
V rúre vyprážané kuracie stehná a zemiaky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

V rúre vyprážané kuracie stehná a zemiaky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Karé na bylinkách + hráškové pyré

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie rezne v trojobale

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
V rúre vyprážané kuracie stehná a zemiaky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

V rúre vyprážané kuracie stehná a zemiaky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Karé na bylinkách + hráškové pyré

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie rezne v trojobale

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

865 receptov

Mäsité jedlá

350 receptov

Raňajky

355 receptov

Večera

742 receptov

Lacné jedlá

522 receptov

Dezert

721 receptov

Pre diabetikov

503 receptov

Cestoviny

116 receptov
Recipe author image Mary_vari

Morčacie fašírky s tekvicovo-mrkvovým pyré

Fašírky so sezónnou zdravou kašou

60
Minút
5
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Nakrájame tekvicu na menšie kúsky, takisto mrkvu, pridáme soľ varíme cca 20 minút, pred zmäknutím prihodíme hrášok.

2. Krok

Zatiaľ zmiešame suroviny na fašírky okrem strúhanky, cibuľku a cesnak pridávame pokrájaný nadrobno.

3. Krok

Nachystáme si plech s papierom na pečenie, rúru predhrejeme asi na 200 stupňov.

4. Krok

Zo zmesi na fašírky ručne robíme menšie guľky, obalíme v strúhanke a ukladáme na plech, kde ich jemne rozpučíme. Potrieme ich trochou oleja.

5. Krok

Fašírky pečieme asi 25 minút alebo kým nechytia zlatavú farbu.

6. Krok

Tekvicu s hráškom a mrkvou zlejeme, pridáme maslo. Keď sa rozpustí, rozmixujeme na pyré, dochutíme korením, soľou a horčicou podľa chuti a dobre premiešame.

7. Krok

Bon apetit!

Ingrediencie
Pyré
1
tekvica
100 g
maslo
3 ks
mrkva
3 pl
horčica
1 pl
soľ
1 čl
mleté čierne korenie
100 g
čerstvý hrášok
Fašírky
500 g
mleté morčacie mäso
3 ks
vajce
100 g
polohrubá múka
100 g
strúhanka
2 ks
cibuľa
5 strúčikov
cesnaku
2 čl
soľ
3 čl
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
3 pl
horčica
100 ml
mlieko
1 pl
olej