Morčacie fašírky s tekvicovo-mrkvovým pyré

REKLAMA

Fašírky so sezónnou zdravou kašou.

  • 60Minút
  • 5Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5

Pyré

  • tekvica
  • 100 maslo
  • pc mrkva
  • pl horčica
  • pl soľ
  • čl mleté čierne korenie
  • 100 čerstvý hrášok

Fašírky

  • 500 mleté morčacie mäso
  • pc vajce
  • 100 polohrubá múka
  • 100 strúhanka
  • pc cibuľa
  • strúčikov cesnaku
  • čl soľ
  • čl mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • pl horčica
  • 100 ml mlieko
  • pl olej
REKLAMA

Postup

1. Krok

Nakrájame tekvicu na menšie kúsky, takisto mrkvu, pridáme soľ varíme cca 20 minút, pred zmäknutím prihodíme hrášok.

2. Krok

Zatiaľ zmiešame suroviny na fašírky okrem strúhanky, cibuľku a cesnak pridávame pokrájaný nadrobno.

3. Krok

Nachystáme si plech s papierom na pečenie, rúru predhrejeme asi na 200 stupňov.

4. Krok

Zo zmesi na fašírky ručne robíme menšie guľky, obalíme v strúhanke a ukladáme na plech, kde ich jemne rozpučíme. Potrieme ich trochou oleja.

5. Krok

Fašírky pečieme asi 25 minút alebo kým nechytia zlatavú farbu.

6. Krok

Tekvicu s hráškom a mrkvou zlejeme, pridáme maslo. Keď sa rozpustí, rozmixujeme na pyré, dochutíme korením, soľou a horčicou podľa chuti a dobre premiešame.

7. Krok

Bon apetit!

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
3 days ago

Uplne super podla mojej chuti.