REKLAMA

Moravské koláče

Najlepšie kysnuté moravské koláče, ktoré výborne chutia!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 21 g droždia Pridané do
  • 3 dcl mlieko Pridané do
  • 1 čajová lyžička cukor Pridané do
  • 12 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 1 polievková lyžica bravčová masť Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do

Plnka

  • 250 g tvaroh jemný Pridané do
  • cukor Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • hrozienka Pridané do

Mrvenka

  • 100 g maslo Pridané do
  • 2 polievková lyžica cukor Pridané do
  • 3 polievková lyžica krupica Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Z 1/2 mlieka, droždia, cukru a lyžice múky urobíme kvások. Zvyšok múky preosejeme a pridáme kvások, vajíčko,soľ, masť a mlieko vymiesime a necháme nakysnúť.

2. Krok

Pripravíme si plnku: 250g hrudkovy tvaroh, cukor podľa chuti, vajíčko, kto má rád, hrozienka, zmiešame v miske.

3. Krok

Na mrvenkou potrebujeme :100g masla, 2 lyžice cukoru, detská krupicu 3 lyžice , všetko zmiešame a vznikne mrvenka.

4. Krok

Po nakysnútí, cesto rozvaľkáme na hrúbku 1cm pokrájame na 16 štvorcov naplníme tvarohom urobíme buchty, na vrch dáme slivkový lekvár potrieme žĺtkom a posypeme mrvenkou dáme do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme cca 20 minút podľa toho ako pečie rúra no malo by to byť všetko. Pravé moravské koláče s tvarohom môžete pokojne servírovať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4985 receptov

Banán

460 receptov

Lacné jedlá

1558 receptov

Mäsité jedlá

2296 receptov

Kuracie mäso

802 receptov

Rýchle jedlá

4238 receptov

Zaváranie

154 receptov

Nátierky

340 receptov

Príloha

1370 receptov