Moravské koláče

REKLAMA
  • 60Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • 500 polohrubá múka
  • 21 droždia
  • dcl mlieko
  • tsp cukor
  • 0.5 tsp soľ
  • tbl bravčová masť
  • pc vajce

Plnka

  • 250 tvaroh hrudkovitý
  • cukor
  • pc vajce
  • hrozienka

Mrvenka

  • 100 maslo
  • tbl cukor
  • tbl detská krupica
REKLAMA

Postup

1. Krok

Z 1/2 mlieka, droždia, cukru a lyžice múky urobíme kvások. Zvyšok múky preosejeme a pridáme kvások, vajíčko,soľ, masť a mlieko vymiesime a necháme nakysnúť.

2. Krok

Pripravíme si plnku: 250g hrudkovy tvaroh, cukor podľa chuti, vajíčko, kto má rád, hrozienka, zmiešame v miske.

3. Krok

Na mrvenkou potrebujeme :100g masla, 2 lyžice cukoru, detská krupicu 3 lyžice , všetko zmiešame a vznikne mrvenka.

4. Krok

Po nakysnútí, cesto rozvaľkáme na hrúbku 1cm pokrájame na 16 štvorcov naplníme tvarohom urobíme buchty, na vrch dáme slivkový lekvár potrieme žĺtkom a posypeme mrvenkou dáme do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme cca 20 minút podľa toho ako pečie rúra no malo by to byť všetko

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
5 months ago

Ďakujem za krásny recept!