REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/vU4kNOvfBXyNgtwTz8AF/06834b1bfa031458a649d505f467b6.jpeg)
Minestrone polievka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 pl olivového oleja
- 1 cibuľa nadrobno nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku prelisované
- 2 mrkvy nakrájané na kocky
- 1 stonka zeleru nakrájaná na plátky
- 1 Červená paprika nakrájaná na kocky
- 1 cuketa nakrájaná na kocky
- 1 konzerva lúpaných paradajok alebo čerstvé ošúpané
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 g cestovín napr mini mušličky
- 1⁄2 čl sušeného oregana
- 1⁄2 čl sušeného tymiánu
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 Hŕstka nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
V hrnci zohrej olivový olej. Pridaj cibuľu a cesnak a restuj 2–3 minúty, kým cibuľa nezmäkne.
2. Krok
Pridaj mrkvu, zeler a papriku. Restuj ďalších 5 minút.
3. Krok
Pridaj cuketu, lúpané paradajky, oregano, tymian a podlej vývarom. Dochuť soľou a korením.
4. Krok
Priveď k varu, potom zníž teplotu a var pod pokrievkou cca 15 minút.
5. Krok
Pridaj cestoviny (a prípadne fazuľu) a var ďalších 8–10 minút, kým nie sú cestoviny al dente.
6. Krok
Nakoniec vmiešaj petržlenovú vňať (a špenát, ak používaš). Dochuť podľa potreby.
7. Krok
Tip na servírovanie: Podávaj horúce s posypaným strúhaným parmezánom a krajcom čerstvého chleba alebo bagetou.