Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

VIDEORECEPT Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

REKLAMA

Klasický talianský recept na mäsové guľky v paradajkovej omáčke, chutný s cestovinami ale aj s chlebom.

  • 55Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Mäsové guľky

  • 12 kg mletého hovädzieho mäsa Pridané do
  • 12 kg mletého bravčového alebo kuracieho mäsa Pridané do
  • 0.7 šálky strúhanky Pridané do
  • 0.3 šálky mlieka Pridané do
  • 1 šálka strúhaného parmezánu Pridané do
  • 2 ks vajec Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • 1 lyžica sušeného cesnakového korenia Pridané do
  • 12 lyžičky sušeného oregana Pridané do
  • 1 lyžička soli Pridané do
  • 1 šálka nasekanej čerstvej petržlenovej vňate Pridané do
  • mletá paprika Pridané do
  • olivový olej na opekanie Pridané do

Omáčka

  • 0.3 šálky extra panenského olivového oleja Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • 6 strúčikov cesnaku Pridané do
  • Štipka červenej mletej papriky Pridané do
  • 1 plechovka drvených paradajok Pridané do
  • 1 lyžica cukru Pridané do
  • 1 lyžička soli Pridané do
  • 12 lyžičky sušeného oregana Pridané do
  • 2 listy sušené bobkové Pridané do

Na dokončenie

  • strúhaný parmezán Pridané do
  • listy čerstvej bazalky Pridané do
  • špagety alebo opečený chlieb Pridané do
REKLAMA

Postup

00:00 / 00:00
1. Krok

Ako prvé si spravíme fašírky: Vo veľkej mise zmiešajte mleté ​​mäso, strúhanku, mlieko, parmezán, vajce, nakrájanú cibuľu, cesnakový prášok, oregano, soľ, petržlenovú vňať a mletú papriku – všetko okrem oleja. Miešajte rukami, kým sa rovnomerne zmes nespojí. Vyhnite sa ich nadmernému miešaniu, aby mäsové guľky neboli pri opekaní príliž tvrdé.

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Vytvarujte guľôčky veľkosti, aká je vám najmilšia.

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke - krok prípravy 2

Zdroj: Youtube

3. Krok

Použite veľkú panvicu s vysokými stenami a pokrievkou. Mala by byť dostatočne veľká, aby sa do nej zmestili mäsové guľky aj omáčka. Na strednom ohni zohrejte olej. Guličky opečieme zo všetkých strán. Netlačte ich na panvicu. Keď sú dostatočné opečené, guľky vyberieme a dáme bokom na tanier.

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke - krok prípravy 3

Zdroj: Youtube

4. Krok

Na tú istú panvicu, aj so všetkými opečenými kúskami, ktoré zostali na dne, pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak a papriku. Varte asi 2 minúty do zmäknutia.

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke - krok prípravy 4

Zdroj: Youtube

5. Krok

Pridajte paradajky, oregano, cukor, soľ, korenie a bobkové listy. Premiešame a necháme podusiť. Vráťte mäsové guľky späť.

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke - krok prípravy 5

Zdroj: Youtube

6. Krok

Všetky guľky pooblievajte omáčkou. Prikryte a nechajte variť asi 20-30 minút. V prípade potreby môžete dosoliť alebo alebo pridať cukor.

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke - krok prípravy 6

Zdroj: Youtube

7. Krok

Podávame so špagetami alebo cesnakovým chlebom. Guľky posypeme petržlenovou vňaťou a parmezánom. Mňam!

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke - krok prípravy 7

Zdroj: Youtube

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

Mňam mňam mňam. Robila som to dnes a výborné.

Podobné recepty

Spaghetti s mäsovými guľkami v rajčinovej omáčke
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Spaghetti s mäsovými guľkami v rajčinovej omáčke

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Bolonské špagety

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Špagety s mäsovými guličkami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Plnená fašírka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Plnená fašírka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Plnená cuketa mletým mäsom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Plnená cuketa mletým mäsom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Spaghetti bolognese
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Spaghetti bolognese

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Spaghetti s mäsovými guľkami v rajčinovej omáčke
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Spaghetti s mäsovými guľkami v rajčinovej omáčke

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Bolonské špagety

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Špagety s mäsovými guličkami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Plnená fašírka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Plnená fašírka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Plnená cuketa mletým mäsom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Plnená cuketa mletým mäsom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Spaghetti bolognese
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Spaghetti bolognese

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

354 receptov

Obed

876 receptov

Lacné jedlá

528 receptov

Raňajky

357 receptov

Dezert

736 receptov

Večera

754 receptov

Nápoj

40 receptov

Cestoviny

118 receptov
Recipe author image Adri1017

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Klasický talianský recept na mäsové guľky v paradajkovej omáčke, chutný s cestovinami ale aj s chlebom.

55
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Ako prvé si spravíme fašírky: Vo veľkej mise zmiešajte mleté ​​mäso, strúhanku, mlieko, parmezán, vajce, nakrájanú cibuľu, cesnakový prášok, oregano, soľ, petržlenovú vňať a mletú papriku – všetko okrem oleja. Miešajte rukami, kým sa rovnomerne zmes nespojí. Vyhnite sa ich nadmernému miešaniu, aby mäsové guľky neboli pri opekaní príliž tvrdé.

2. Krok

Vytvarujte guľôčky veľkosti, aká je vám najmilšia.

3. Krok

Použite veľkú panvicu s vysokými stenami a pokrievkou. Mala by byť dostatočne veľká, aby sa do nej zmestili mäsové guľky aj omáčka. Na strednom ohni zohrejte olej. Guličky opečieme zo všetkých strán. Netlačte ich na panvicu. Keď sú dostatočné opečené, guľky vyberieme a dáme bokom na tanier.

4. Krok

Na tú istú panvicu, aj so všetkými opečenými kúskami, ktoré zostali na dne, pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak a papriku. Varte asi 2 minúty do zmäknutia.

5. Krok

Pridajte paradajky, oregano, cukor, soľ, korenie a bobkové listy. Premiešame a necháme podusiť. Vráťte mäsové guľky späť.

6. Krok

Všetky guľky pooblievajte omáčkou. Prikryte a nechajte variť asi 20-30 minút. V prípade potreby môžete dosoliť alebo alebo pridať cukor.

7. Krok

Podávame so špagetami alebo cesnakovým chlebom. Guľky posypeme petržlenovou vňaťou a parmezánom. Mňam!

Ingrediencie
Mäsové guľky
12 kg
mletého hovädzieho mäsa
12 kg
mletého bravčového alebo kuracieho mäsa
0.7 šálky
strúhanky
0.3 šálky
mlieka
1 šálka
strúhaného parmezánu
2 ks
vajec
1
cibuľa
1 lyžica
sušeného cesnakového korenia
12 lyžičky
sušeného oregana
1 lyžička
soli
1 šálka
nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
mletá paprika
olivový olej na opekanie
Omáčka
0.3 šálky
extra panenského olivového oleja
1
cibuľa
6 strúčikov
cesnaku
Štipka
červenej mletej papriky
1 plechovka
drvených paradajok
1 lyžica
cukru
1 lyžička
soli
12 lyžičky
sušeného oregana
2 listy
sušené bobkové
Na dokončenie
strúhaný parmezán
listy
čerstvej bazalky
špagety alebo opečený chlieb