REKLAMA
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Klasický talianský recept na mäsové guľky v paradajkovej omáčke, chutný s cestovinami ale aj s chlebom.

REKLAMA
Hovädzie mäso: TOP recepty, šťavnaté kombinácie a super nápady

Recept nájdeš v tomto článku

Hovädzie mäso: TOP recepty, šťavnaté kombinácie a super nápady

Ingrediencie

porcií
4

Mäsové guľky

  • 12 kg mletého hovädzieho mäsa Pridané do
  • 12 kg mletého bravčového alebo kuracieho mäsa Pridané do
  • 0.7 šálky strúhanka Pridané do
  • 0.3 šálky mlieka Pridané do
  • 1 šálka strúhaného parmezánu Pridané do
  • 2 kus vajce Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 1 Lyžice sušeného cesnakového korenia Pridané do
  • 12 lyžičky sušené oregano Pridané do
  • 1 lyžička soľ Pridané do
  • 1 šálka nasekanej čerstvej petržlenovej vňate Pridané do
  • mletá paprika Pridané do
  • olivový olej na opekanie Pridané do

Omáčka

  • 0.3 šálky extra panenského olivového oleja Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 6 strúčikov cesnak Pridané do
  • Štipka červenej mletej papriky Pridané do
  • 1 konzervy drvených paradajok Pridané do
  • 1 Lyžice kryštálový cukor Pridané do
  • 1 lyžička soľ Pridané do
  • 12 lyžičky sušené oregano Pridané do
  • 2 listy sušené bobkové Pridané do

Na dokončenie

  • parmezán Pridané do
  • listy čerstvej bazalky Pridané do
  • špagety alebo opečený chlieb Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

55 min.
1. Krok

Ako prvé si spravíme fašírky: Vo veľkej mise zmiešajte mleté ​​mäso, strúhanku, mlieko, parmezán, vajce, nakrájanú cibuľu, cesnakový prášok, oregano, soľ, petržlenovú vňať a mletú papriku – všetko okrem oleja. Miešajte rukami, kým sa rovnomerne zmes nespojí. Vyhnite sa ich nadmernému miešaniu, aby mäsové guľky neboli pri opekaní príliž tvrdé.

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Vytvarujte guľôčky veľkosti, aká je vám najmilšia.

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

3. Krok

Použite veľkú panvicu s vysokými stenami a pokrievkou. Mala by byť dostatočne veľká, aby sa do nej zmestili mäsové guľky aj omáčka. Na strednom ohni zohrejte olej. Guličky opečieme zo všetkých strán. Netlačte ich na panvicu. Keď sú dostatočné opečené, guľky vyberieme a dáme bokom na tanier.

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

4. Krok

Na tú istú panvicu, aj so všetkými opečenými kúskami, ktoré zostali na dne, pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak a papriku. Varte asi 2 minúty do zmäknutia.

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

5. Krok

Pridajte paradajky, oregano, cukor, soľ, korenie a bobkové listy. Premiešame a necháme podusiť. Vráťte mäsové guľky späť.

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

6. Krok

Všetky guľky pooblievajte omáčkou. Prikryte a nechajte variť asi 20-30 minút. V prípade potreby môžete dosoliť alebo alebo pridať cukor.

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

7. Krok

Podávame so špagetami alebo cesnakovým chlebom. Guľky posypeme petržlenovou vňaťou a parmezánom. Mňam!

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

Komentáre (1)

Anastazia 31. 1. 2022

Mňam mňam mňam. Robila som to dnes a výborné.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov