Zdroj: Pixabay

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke pečené v rúre

45 min
1
REKLAMA

Výborné mäsové guličky s paradajkovou omáčkou.

45 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 700 g mleté mäso Pridané do
  • 4 ks vajce Pridané do
  • 12 hrnčeka strúhanka Pridané do
  • 1 ks šalotka Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 12 čl soľ Pridané do
  • 14 čl mleté čierne korenie Pridané do
  • 14 hrnčeka voda Pridané do

Omáčka

  • 2 ks pretlak paradajkový Pridané do
  • 2 pl olej olivový Pridané do
  • 200 ml vývar kurací Pridané do
  • 1 ks cibuľa Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 2 pl cukor Pridané do
  • oregano sušené Pridané do
  • tymian sušený Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Mleté mäso si dáme do misy. Cibuľu očistíme a nakrájame najemno, cesnak prelisujeme, pridáme všetky ostatné ingrediencie.

2. Krok

Hmotu dôkladne premiešame. Tvarujeme menšie guličky, ktoré rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 220°C 25 minút.

3. Krok

V hrnci rozpálime olivový olej, krátko na ňom orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku. Keď je hnedá pridáme paradajkové pretlaky.

4. Krok

Pochvíľke restovania podlejeme vývarom a dochutíme soľou. Povaríme asi 10 minút a pridáme cukor.

5. Krok

Podľa chuti môžeme dať viac cukru. Na záver už len pridáme sušené bylinky a premiešame. Upečené mäsové guľky podávame preliate s paradajkovou omáčkou.

Top kategórie

Pečivo

219 receptov

Obed

1691 receptov

Lacné jedlá

856 receptov

Dezert

1180 receptov

Kuracie mäso

286 receptov

Mäsité jedlá

753 receptov

Pečenie

1427 receptov

Šaláty

135 receptov