REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Marinované jahňacie stehno

Lahodné jahňacie mäso v jednoduchej marináde.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Mäso

  • 700 g jahňacie stehno Pridané do

Na marinádu

  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • rozmarín Pridané do
  • tymián Pridané do
  • 4 strúčiky cesnak Pridané do
  • 2 čl soľ Pridané do
  • 3 pl rastlinný olej Pridané do

Na dochutenie

  • 2 pl bylinkové maslo Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Jahňacie mäso si dobre očistíme a nakrájame na plátky. Každý plátok mäsa jemne nasolíme.

2. Krok

V robote si rozmixujeme marinádu. Dáme sem očistené cibule, cesnak, čerstvé bylinky, soľ a rastlinný olej.

3. Krok

Keď má marináda hladkú konzistenciu natrieme ňou plátky mäsa. Zabalíme si ich do fólie, najlepšie cez noc ale postačí aj hodina.

4. Krok

Teraz mäso opekáme na rozpálenej panvici z oboch strán do chrumkava. Mäso potom podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka.

5. Krok

Hotové pláítky mäsa uložíme na tanier a na každý pridáme malú lyžičku bylinkového masla.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Vianočné

276 receptov

Mascarpone

352 receptov

Obed

5002 receptov

Mäsité jedlá

2301 receptov

Dezert

3897 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Na panvici

1291 receptov

Pre diabetikov

632 receptov