![Marhuľový zákusok s pudingom Marhuľový zákusok s pudingom](https://eu.tastescdn.net/thumbor/d8C0ZOpB0e5zvCSsuekw4njXRp4=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q-L1mYQeBCim_Gky9Tcc/9854b455220dab6d6c2d6df6af9acd.png)
Marhuľový zákusok s pudingom
Tento zákusok spája sladkú chuť marhúľ a krémovej plnky, ktorá sa zíde s jemným biskvitom. Je ideálny na oslavy alebo ako dezert pre rodinné večere.
Ingrediencie
Biskvitová vrstva:
- 4 vajcia
- 120 g cukru
- 120 g múky polohrubej
- 1 Lyžice vanilkového cukru
- 1⁄2 lyžičky prášku do pečiva
- 1⁄2 lyžičky Čajové Sódy bikarbóny
- 80 ml mlieka
Marhuľová vrstva:
- 1 kg marhúľ
- 150 g cukru
- 100 ml vody
- 1 Lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžička vanilkového cukru
Pudingová vrstva:
- 2 balenia pudingového vanilkového prášku
- 800 ml mlieka
- 100 g cukru
Vrchný krém:
- 500 ml šľahačky
- 1 lyžička vanilkového cukru
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Predhrejte rúru na 180 stupňov.
Oddeľte žĺtky od bielkov. Bielky šľahajte do tuha, postupne pridávajte cukor a vanilkový cukor.
Do žĺtkov pridajte múku, prášok do pečiva, sódu bikarbóny a mlieko. Vymiešajte do hladka.
Vymiešanú hmotu opatrne vmiešajte do bielkov a vylejte na plech vyložený papierom na pečenie. Dajte upiecť.
Marhule umyte a nakrájajte. Pridajte citrónovú šťavu a vanilkový cukor a zmixujte do kašovitej konzistencie.
Pudingový prášok a cukor zmiešajte v hrnci a postupne primiešajte mlieko. Varíme, kým zmes nezhustne a nevznikne homogénny krém.
V mise vyšľaháme šľahačku a vanilkový cukor na krém.
Na podnos položte biskvitovú vrstvu. Pridajte pudingovú vrstvu a potom marhuľovú vrstvu.
Zakryte zákusok vrstvou smotanového krému. Na vrch môžete uložiť kúsky marhúľ.
Nechajte zákusok vychladnúť a tesne pred podávaním ho pokrájajte.