REKLAMA

Zdroj: Silvia Bogdanski via Adobe Stock

Marcipánové croissanty

Marcipánové croissanty sú v našej rodine na Vianoce veľmi obľúbené. Ich príprava si nevyžaduje veľa úsilia a výsledok je neuveriteľne chutný. Vďaka svojmu tvaru sa marcipánové guľôčky ľahko premenia na croissanty, čo z nich robí skutočnú ozdobu na stolíku.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20
  • 100 g práškový cukor Pridané do
  • 200 g Surová marcipánová pasta Pridané do
  • 200 g mandle lupienky Pridané do
  • čokoládová poleva Pridané do
  • 2 ks vaječný bielok Pridané do
REKLAMA

Postup

100 min.
1. Krok

Na prípravu marcipánových polmesiačikov najprv v miske zmiešajte práškový cukor so surovou marcipánovou zmesou. Podľa mojich skúseností je dôležité, aby bol marcipán mäkký, inak sa bude ťažko miešať. Ak je to potrebné, nechajte ho najprv zohriať na izbovú teplotu.

2. Krok

Potom opatrne vmiešajte bielky, kým zmes nie je jednotná. Nemalo by sa to robiť príliš narýchlo, aby zmes zostala hladká.

3. Krok

Posypte mandle na rovnom tanieri. Navlhčenými rukami odoberte malé časti marcipánovej zmesi a vytvarujte z nich guľôčky. Môj tip je, aby ste si stále navlhčovali ruky, inak sa marcipán bude príliš lepiť.

4. Krok

Potom guľôčky pretlačte cez mandle a vytvarujte z nich croissanty. Croissanty položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Mandle nakrájané na plátky dodajú croissantom charakteristický vzhľad a zabezpečia ich chrumkavý povrch.

5. Krok

Marcipánové polmesiačiky pečte pri teplote 150 stupňov (rúra s ventilátorom) približne 10-15 minút, kým nie sú zlatohnedé. Ku koncu pečenia ich pozorne sledujte, pretože nemám rada, keď príliš stmavnú. Po vychladnutí ich ozdobíme čokoládovou polevou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4443 receptov

Mäsité jedlá

2116 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Čokoláda

915 receptov

Mascarpone

325 receptov

Patizón

11 receptov

Cestoviny

501 receptov

Raňajky

1288 receptov