REKLAMA
   
Zdroj: Facebook - Skupinka pre domáce kuchárky, kuchárov a kuchtíkov
Mangold so zemiakmi
Počuli ste už o mangolde? Mangold je stonková listová zelenina a odstraňuje tráviace problémy, nervozitu a únavu, lieči chudokrvnosť, spevňuje kosti a zuby a mnoho iného. Vyskúšajte ho spolu so zemiakmi.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
2
 - 300 g uvarené zemiaky v šupke
 - 500 g cvikla
 - 4 ks strúčiky cesnaku
 - 100 ml olivový olej
 - mleté čierne korenie
 - soľ
 - maslo
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 50 min.
1. Krok 
  Zemiaky najprv uvaríme v šupke a potom dáme piecť do rúry. Pred pečením rozpolíme, osolíme a potrieme maslom. Takto pripravené zemiaky pečieme na 200°C približne 50 minút. Pred koncom pečenia ich trochu poprehadzujeme aby sa neprilepili.
2. Krok 
  Cesnak ošupíme a posekáme. Opražíme ho na oleji a pridáme k nemu mangold. Mangold premiešame s upečenými zemiakmi.