:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/u8EGJkju_18v6qJa88Mu/c7bb2a7cecb282a5609d1b1d4cb672.jpeg)
Malinový cheesecake
Cheesecake a maliny, to je jednoducho dokonalá kombinácia.
Ingrediencie
Suroviny
- 110 g butter v9
- 280 g maslových sušienok (ja používam tie z Lidlu)
Na krémovú vrstvu potrebujeme
- 125 g mrazených alebo čerstvých malín
- 500 g mascarpone
- 100 g granulated sugar v5
- 1 vanilkový cukor
- 4 vajec
Na malinovú vrstvu potrebujeme
- 250 g mrazených alebo čerstvých malín
- 2 pl powdered sugar v2
- 1 bal želatínového stužovača
- 100 ml water v1
- 25 ks ďalších malín na ozdobenie
Najnovšie letáky
Postup
Na korpus vo veľkej miske rukou zmiešame rozdrvené maslové sušienky a roztopené maslo. Rovnomerne nanesieme na dno tortovej formy o priemere 26 cm a dôkladne pritlačíme pomocou lyžičky
Na prípravu krému si ponorným mixérom rozmixujeme maliny. Pridáme mascarpone, cukor, vanilkový cukor a vajcia a vyšľaháme to všetko ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Krém nanesieme rovnomerne na korpus, uhladíme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na asi 30 minút
Po upečení necháme koláč vychladnúť
Zatiaľ si pripravíme malinovú vrstvu. Opäť rozmixujeme ponorným mixérom maliny s práškovým cukrom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do rozmixovaných malín. Dôkladne premiešame a nanesieme v rovnomernej vrstve na krémovú vrstvu
Cheesecake necháme odležať 4 hodiny v chladničke. Pred podávaním ešte dozdobíme malinami
Ďakujem za krásny recept!