:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/m5ntcatchbEMyNqWjbQ8/8e0841f2f1b3fa84e089d2db35463a.jpeg)
Makový koláč
30 min
1
REKLAMA
Tradičný recept na nadýchaný, výborný makový koláč s vrstvou džemu a kvalitnej čokolády na vrchu.
30 min
1
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
30
Suroviny
- 2 HR polohrubej múky
- 1 HR kryštálového cukru
- 2 HR mlieka
- 1⁄2 HR olej
- 1 HR nemletého maku
- 3 celé vajec
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
Poleva
- domáci kyslý džem (marhuľový)
- 100 g 50-70% čokoláda
- 2 čl kokosového oleja
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
V mixéri si vymiešame cukor s vajíčkami na hustú penu, potom pridáme olej, mak, múku a mlieko a premiešame ručne. Dáme do väčšieho plechu vystlaného papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 20 minút. Na vrch si roztopíme kvalitnú horkú čokoládu nad parou s olejom. Vrch koláča si potrieme vrstvou džemu a nalejeme čokoládu. Nechápeme chvíľu stuhnúť, alebo konzumujeme ihneď. Dobrú chuť!
výborne to vyzerá,určite vyskúšam,ďakujem za recept