REKLAMA
Maková bublanina

Maková bublanina

Bez lepku, bez múky. Iba s mojim milovaným makom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 80 g kokosový cukor Pridané do
  • 240 g mak Pridané do
  • 1 lyžička bezfosfátového prášku do pečiva Pridané do
  • 200 g bieleho jogurtu alebo kyslej smotany Pridané do
  • štipka soľ Pridané do
  • 150 g ríbezlí alebo iného kyselkavého ovocia Pridané do
  • 4 ks vajce Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Žĺtka oddelíme od bielok a vyšľaháme ich s kokosovým cukrom do peny. Potom pridáme zomletý mak, bezfosfátový prášok do pečiva, štipku soli a biely jogurt (prípadne kyslú smotanu). Ak v chladničke nájdete iba 150 g jogurtu, katastrofa vôbec nehrozí. Stačí, ak bublanina bude obsahovať 150 až 200 g mliečnej zložky.

Maková bublanina - krok prípravy 1
2. Krok

Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý opatrne zapracujeme do zmesi. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si predtým vymastili a vysypali kokosovou múčkou. Na vrch naukladáme čierne alebo červené ríbezle. Čo máte po ruke. 🙂

3. Krok

Bublaninu pečieme približne 30 minút pri teplote 180 stupňov.

Maková bublanina - krok prípravy 1
4. Krok

Maková bublanina bez múky a tuku je ideálna na leto. Najmä, ak je vylepšená kyslastou chuťou ríbezlí, ktoré vás príjemne osviežia.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Veľkonočné

246 receptov

Obed

4903 receptov

Dezert

3788 receptov

Mascarpone

343 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Večera

4619 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Raňajky

1514 receptov

Lacné jedlá

1536 receptov