Machová torta

REKLAMA

Sladký recept vhodný napríklad aj na Zelený štvrtok práve kvôli krásnej zelenej farbe, ktorá vás osloví hneď na prvý pohľad. Pripravovala som ju podľa receptu na Tchibo blogu, ktorý mi hneď padol do oka.

  • 55Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Korpus (forma s priemerom 18-20 cm)

  • 2 ks vajce Pridané do
  • 200 g práškový cukor Pridané do
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 12 ks citrónová šťava Pridané do
  • 125 g baby špenát Pridané do
  • 100 ml slnečnicový olej Pridané do
  • 320 g hladká múka Pridané do
  • 1 ks kypriaci prášok Pridané do
  • štipka soľ Pridané do
  • 1 ks limetka (kôra) Pridané do

Krém

  • 500 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • 500 g mascarpone Pridané do
  • podľa chuti práškový cukor Pridané do
  • vanilkovej pasty Pridané do

Ostatné

  • jahody Pridané do
  • limetka Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Baby špenát opláchneme a necháme odkvapkať prebytočnú vodu.

2. Krok

Do vyššej nádoby nalejeme olej, po častiach pridávame špenát a rozmixujeme na jemnú kašu.

3. Krok

V mise vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny, prilejeme mlieko s citrónovou šťavou a zamiešame.

4. Krok

Pridáme špenátovú kašu, preosiatu múku s kypriacim práškom a štipkou soli a limetkovú kôru a všetko poriadne zamiešame.

5. Krok

Cesto prelejeme do formy s vystlaným dnom papierom na pečenie a korpus pečieme 45-50 minút (alebo dlhšie, vyskúšajte drevenou špajľou či je korpus upečený).

6. Krok

Kým sa korpus pečie, vyšľaháme smotanu na šľahanie s cukrom do polotuha.

7. Krok

Pridáme po častiach mascarpone a vyšľaháme tuhý krém. Na záver môžeme dochutiť vanilkou.

8. Krok

Upečený a vychladnutý korpus vyberieme z formy, vrch zarovnáme a odrezanú časť korpusu namrvíme do misky. Zvyšný korpus rozdelíme na 3 časti.

9. Krok

Na spodnú časť natrieme 1/3 krému, na ktorý následne poukladáme plátky jahôd a priklopíme druhou časťou korpusu. Znova nanesieme krém, poukladáme jahody a priklopíme treťou časťou korpusu. Takto pripravenú tortu potrieme na tenko krémom a necháme v chladničke 30 minút.

10. Krok

Tortu vyberieme z chladničky a natrieme ešte raz krémom.

11. Krok

Po bokoch aj na povrchu torty „prilepíme“ namrvenú časť korpusu a vytvoríme tak machový efekt.

12. Krok

Na záver tortu dozdobíme jahodami a plátkami limetky.

Komentáre (1)

mas to krasne a muselo to byt uzasne. Idem do toho! :-)

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkovo tvarohová torta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Sacher kocky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Sacher kocky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Svieži mrkvový koláč s ľahučkým krémom, mandarínkami a želatinou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Svieži mrkvový koláč s ľahučkým krémom, mandarínkami a želatinou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 13

Ovocná torta

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 13
Jednoduchá malinová torta s mascarpone
Recept od prémiového používateľa
Maxi king torta
Recept od prémiového používateľa
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 17

Maxi king torta

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 17
Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3

Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15

Pavlova torta s ovocím

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkovo tvarohová torta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Sacher kocky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Sacher kocky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Svieži mrkvový koláč s ľahučkým krémom, mandarínkami a želatinou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Svieži mrkvový koláč s ľahučkým krémom, mandarínkami a želatinou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 13

Ovocná torta

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 13
Jednoduchá malinová torta s mascarpone
Recept od prémiového používateľa
Maxi king torta
Recept od prémiového používateľa
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 17

Maxi king torta

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 17
Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3

Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15

Pavlova torta s ovocím

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image foodbytinka

Machová torta

Sladký recept vhodný napríklad aj na Zelený štvrtok práve kvôli krásnej zelenej farbe, ktorá vás osloví hneď na prvý pohľad. Pripravovala som ju podľa receptu na Tchibo blogu, ktorý mi hneď padol do oka.

55
Minút
12
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Baby špenát opláchneme a necháme odkvapkať prebytočnú vodu.

2. Krok

Do vyššej nádoby nalejeme olej, po častiach pridávame špenát a rozmixujeme na jemnú kašu.

3. Krok

V mise vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny, prilejeme mlieko s citrónovou šťavou a zamiešame.

4. Krok

Pridáme špenátovú kašu, preosiatu múku s kypriacim práškom a štipkou soli a limetkovú kôru a všetko poriadne zamiešame.

5. Krok

Cesto prelejeme do formy s vystlaným dnom papierom na pečenie a korpus pečieme 45-50 minút (alebo dlhšie, vyskúšajte drevenou špajľou či je korpus upečený).

6. Krok

Kým sa korpus pečie, vyšľaháme smotanu na šľahanie s cukrom do polotuha.

7. Krok

Pridáme po častiach mascarpone a vyšľaháme tuhý krém. Na záver môžeme dochutiť vanilkou.

8. Krok

Upečený a vychladnutý korpus vyberieme z formy, vrch zarovnáme a odrezanú časť korpusu namrvíme do misky. Zvyšný korpus rozdelíme na 3 časti.

9. Krok

Na spodnú časť natrieme 1/3 krému, na ktorý následne poukladáme plátky jahôd a priklopíme druhou časťou korpusu. Znova nanesieme krém, poukladáme jahody a priklopíme treťou časťou korpusu. Takto pripravenú tortu potrieme na tenko krémom a necháme v chladničke 30 minút.

10. Krok

Tortu vyberieme z chladničky a natrieme ešte raz krémom.

11. Krok

Po bokoch aj na povrchu torty „prilepíme“ namrvenú časť korpusu a vytvoríme tak machový efekt.

12. Krok

Na záver tortu dozdobíme jahodami a plátkami limetky.

Ingrediencie
Korpus (forma s priemerom 18-20 cm)
2 ks
vajce
200 g
práškový cukor
250 ml
mlieko
12 ks
citrónová šťava
125 g
baby špenát
100 ml
slnečnicový olej
320 g
hladká múka
1 ks
kypriaci prášok
štipka
soľ
1 ks
limetka (kôra)
Krém
500 ml
smotana na šľahanie
500 g
mascarpone
podľa chuti
práškový cukor
vanilkovej pasty
Ostatné
jahody
limetka