Machová torta

55 min
1
REKLAMA

Sladký recept vhodný napríklad aj na Zelený štvrtok práve kvôli krásnej zelenej farbe, ktorá vás osloví hneď na prvý pohľad. Pripravovala som ju podľa receptu na Tchibo blogu, ktorý mi hneď padol do oka.

55 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Korpus (forma s priemerom 18-20 cm)

  • 2 ks vajce Pridané do
  • 200 g práškový cukor Pridané do
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 12 ks citrónová šťava Pridané do
  • 125 g baby špenát Pridané do
  • 100 ml slnečnicový olej Pridané do
  • 320 g hladká múka Pridané do
  • 1 ks kypriaci prášok Pridané do
  • štipka soľ Pridané do
  • 1 ks limetka (kôra) Pridané do

Krém

  • 500 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • 500 g mascarpone Pridané do
  • podľa chuti práškový cukor Pridané do
  • vanilkovej pasty Pridané do

Ostatné

  • jahody Pridané do
  • limetka Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Baby špenát opláchneme a necháme odkvapkať prebytočnú vodu.

2. Krok

Do vyššej nádoby nalejeme olej, po častiach pridávame špenát a rozmixujeme na jemnú kašu.

3. Krok

V mise vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny, prilejeme mlieko s citrónovou šťavou a zamiešame.

4. Krok

Pridáme špenátovú kašu, preosiatu múku s kypriacim práškom a štipkou soli a limetkovú kôru a všetko poriadne zamiešame.

5. Krok

Cesto prelejeme do formy s vystlaným dnom papierom na pečenie a korpus pečieme 45-50 minút (alebo dlhšie, vyskúšajte drevenou špajľou či je korpus upečený).

6. Krok

Kým sa korpus pečie, vyšľaháme smotanu na šľahanie s cukrom do polotuha.

7. Krok

Pridáme po častiach mascarpone a vyšľaháme tuhý krém. Na záver môžeme dochutiť vanilkou.

8. Krok

Upečený a vychladnutý korpus vyberieme z formy, vrch zarovnáme a odrezanú časť korpusu namrvíme do misky. Zvyšný korpus rozdelíme na 3 časti.

9. Krok

Na spodnú časť natrieme 1/3 krému, na ktorý následne poukladáme plátky jahôd a priklopíme druhou časťou korpusu. Znova nanesieme krém, poukladáme jahody a priklopíme treťou časťou korpusu. Takto pripravenú tortu potrieme na tenko krémom a necháme v chladničke 30 minút.

10. Krok

Tortu vyberieme z chladničky a natrieme ešte raz krémom.

11. Krok

Po bokoch aj na povrchu torty „prilepíme“ namrvenú časť korpusu a vytvoríme tak machový efekt.

12. Krok

Na záver tortu dozdobíme jahodami a plátkami limetky.

Komentáre (1)

Jozka 22. 5. 2021

mas to krasne a muselo to byt uzasne. Idem do toho! :-)

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

577 receptov

Obed

1346 receptov

Lacné jedlá

712 receptov

Kuracie mäso

225 receptov

Raňajky

486 receptov

Vianočné

142 receptov

Šaláty

103 receptov

Dezert

995 receptov