REKLAMA
   
Mac & cheese s pancettou
Chutná pasta
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 60 g maslo
 - 2 pl hladká múka
 - soľ cesnakové korenie
 - Červená sladká paprika
 - Červená údená paprika
 - 600 ml mlieko
 - 200 g čedar
 - 200 g eidam alebo mozarella
 - 2 pl parmezán
 - 100 g Pancetta
 - 1 balenie kolienka
 - parmezán na posypanie
 
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
      REKLAMA
   
Postup
 30 min.
1. Krok 
  V hlbšej panvici roztopíme maslo. Pridáme 2 PL múky a zamiešame aby sme hemali hrudky. Prilejeme mlieko osolíme a dodáme koreniny (červená a údená paprika, cesnakové korenie).
2. Krok 
  Nasleduje nastrúhaný syr a všetko spolu miešame na muernom ihni aby sa syr roztopil. Na záver ešte pridáme 2 PL parmezánu.
3. Krok 
  Cestoviny uvaríme v osolenej vode a dobre scedíme. Pozor, aby sa neprevarili , keďže všetko dáme ešte zapiecť do rúry.
4. Krok 
  Do zapekacej misky vysypeme cestoviny, zalejem ich sxrovou omáčkou, vmiešame opraženú a nakrájanú pančetu a premiešame. Na záver ešte posypeme parmezánom a necháme zapiecť v rúre na 20-25 min.