REKLAMA

Luxusná bezlepková čokoládová torta

Konečne čokoládová torta, ktorú môžete jesť úplne bez výčitiek.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 190 g mandlí (aj so šupkou) Pridané do
  • 56 g kokosový olej Pridané do
  • 21 g agáve sirupu Pridané do
  • 230 g tmavej čokolády Pridané do
  • 237 ml kokosové mlieko Pridané do
  • Hŕstka kokosových čipsov na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Začneme tým, že premyjeme a usušíme mandle. Vložíme ich do mixéra a vymixujem ich na „múku“. Zopár väčších kúskov mandlí nevadí, len dávajte pozor, aby ste ich nemixovali príliš dlho, lebo z nich vznikne mandľové maslo.

2. Krok

Do našej mandľovej múky pridáme roztopený kokosový olej a agáve sirup. Všetko dobre rukou premiešame a vysypeme do tortovej formy so zvlnenými okrajmi o priemere 25 cm (ideálne by mala mať vyberateľné dno).

3. Krok

Na čokoládovú plnku si nalámeme horkú čokoládu na menšie kúsky do tepluvzdornej misky (nerezovej alebo sklenenej). V hrnci zohrejeme 1 hrnček kokosového mlieka. Keď začne prebublávať, vylejeme ho na čokoládu a metličkou miešame, kým sa všetka čokoláda neroztopí a spolu s kokosovým mliekom vytvorí hladký krém. Pridáme ešte 1 lyžičku agáve sirupu, premiešame a pripravenú plnku vylejeme na korpus do formy.

4. Krok

Zahladíme gumenou stierkou a dáme zachladiť do chladničky na minimálne 6 hodín, ideálne cez noc.

5. Krok

Tesne pred servírovaním si ešte opečieme kokosové čipsy, ktoré vysypeme na čistú panvicu a opečieme dohneda. Necháme chvíľu vychladiť. Tortu vyberieme z chladničky, na vrch rozsypeme opečené kokosové čipsy, poukladáme kúsky mandlí a môžeme servírovať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4664 receptov

Mäsité jedlá

2197 receptov

Dezert

3579 receptov

Zaváranie

148 receptov

Mascarpone

335 receptov

Cestoviny

528 receptov

Lacné jedlá

1469 receptov

Večera

4375 receptov