Lotusák ala lavaš
Lotus koláčik na zdravší spôsob :)
- 25Minút
- 6Počet porcií
Ingrediencie
Suroviny
- 1 plát bio pšeničného celozrnného lavaša od lavas_zdravychlieb
- 150 g mascarpone
- 100 g kyslá smotana
- 70 g drvených lotus keksíkov na jemno
- 30 g drvených lotus keksíkov na hrubo
- 2 pl medu (podľa chuti)
- agávový sirup
- lieskové orechy
Poleva
- 60 ml smotany na šľahanie
- 30 g horká čokoláda
Postup
Nakrájame si plát na rozmer formy na pečenie. Dno formy si môžeme vystlať papierom na pečenie (pre jednoduchšie servírovanie). Nakrájaný lavaš si postupne ukladáme do formy a vylievame naň plnku. Postupujeme rovnako až pokiaľ sa nám lavaš s plnkou neminie. Dochutíme sirupom a posypeme orieškami. Pečieme max 15minút do chrumkava na 180.
Vychladený lotusák prelejeme čoko ganache a dozdobíme lotusákmi ☺️.
Dobrú chuť ❤️
Komentáre (1)
Zdieľaj recept s ostatnými
Top kategórie
Lotusák ala lavaš
Lotus koláčik na zdravší spôsob :)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/GJMddSb-pv2ClyOl-K41/a201b914dc2d39962ef4bbdea5467674.jpeg)
Nakrájame si plát na rozmer formy na pečenie. Dno formy si môžeme vystlať papierom na pečenie (pre jednoduchšie servírovanie). Nakrájaný lavaš si postupne ukladáme do formy a vylievame naň plnku. Postupujeme rovnako až pokiaľ sa nám lavaš s plnkou neminie. Dochutíme sirupom a posypeme orieškami. Pečieme max 15minút do chrumkava na 180.
Vychladený lotusák prelejeme čoko ganache a dozdobíme lotusákmi ☺️.
Dobrú chuť ❤️
Ďakujem za super receptík ;) Ukladám si ho.