REKLAMA

Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.

Lokše s makom

Recept na chutné zemiakové lokše s makom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg zemiakov Pridané do
  • 200 g polohrubej múky Pridané do
  • 200 g mletého maku Pridané do
  • maslo Pridané do
  • soľ Pridané do
  • škrob Pridané do
  • slivkový džem Pridané do
  • práškový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Zemiaky si uvaríme deň vopred v šupke a necháme ich vychladnúť. Uchováme ich v chladničke.

2. Krok

Na druhý deň ich ošúpeme a nastrúhame najemno.

3. Krok

Do zemiakov pridáme múku a zamiesime cesto, ktoré by malo byť také, aby sa dalo rozvaľkať. Ak je príliš tekuté, pridáme ešte trochu múky. Cesto je nelepivé. V prípade potreby pridáme do cesta škrob.

4. Krok

Cesto rozdelíme na menšie kúsky a na pomúčenej doske každý z nich rozvaľkáme na placku hrubú približne 3 mm.

5. Krok

Lokše pečieme na suchej panvici z oboch strán.

6. Krok

Lokše po upečení potrieme rozpusteným maslom, natrieme džemom a posypeme makovou posýpkou pripravenou z maku a práškového cukru.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Vianočné

275 receptov

Obed

5000 receptov

Mäsité jedlá

2300 receptov

Na panvici

1290 receptov

Dezert

3887 receptov

Večera

4724 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Pre diabetikov

632 receptov