Lieskovcová bábovka s karobom

REKLAMA

Je bezlaktózová a takmer bezlepková (len 10g celozrnnej špaldovej múky) Úžasná oriešková chuť ❤️ a tie karobové “špice” 🤤

  • 60Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • vajíčka
  • 80 kokosového cukru
  • tsp mletej vanilky
  • 200 lieskovcovej múky
  • 30 ovsenej múky
  • 10 celozrnnej špaldovej múky
  • 150 ml roztopeného kokosového oleja
  • 150 ml bezlaktózové mlieko
  • štipka soli
  • 0.5 kypriaci prášok do pečiva
  • tbl karobu
  • ganache z bielej čokolády
  • ovocie (čučoriedky, jahody, maliny, egreš,..)
  • sušené ovocie
REKLAMA

Postup

Najskôr si oddelíme bielka od žĺtkov. Celé vajíčka si vyšľaháme do hustej peny s cukrom, vanilkou a štipkou soli. Odložíme. Zvlášť si zmiešame suché suroviny - múky, prášok do pečiva. K vajíčkam si zľahka zašľaháme mlieko a olej. Nakoniec zmes múk s práškom do pečiva. Odoberieme 5PL zvlášť do misky, do vopred vymastenej formy si dávkujeme cesto do tých “hrán” a vytvarujeme “karobové špice”. Zvyšné, svetlé cesto vylejeme do formy a pečieme. Pečieme 45/180. Dobrú chuť ❤️

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
5 months ago

Veľmi dávno som to nerobila - zajtra už viem čo varím....