![Ľahké orechové rezy Ľahké orechové rezy](https://eu.tastescdn.net/thumbor/_dcB4Ym1PZihr3MvPZDpdIJGsSU=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/5z7a9nXHYciXLAIDlPPE/5347fd6dbf3da8c94fb68e5bac5400.jpeg)
Ľahké orechové rezy
Recept na jednoduché a ľahké orechové rezy.
Ingrediencie
Piškóta
- 9 ks vajce
- 100 g práškový cukor
- 80 g polohrubá múka
- 100 g posekané vlašské orechy
Karamel
- 200 g cukor
- 50 g maslo
Krém
- 4 ks žĺtko
- 200 g cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- 400 ml mlieko
- 40 g múka
- 220 g maslo
Sneh
- 4 ks vaječné bielka
- 220 g práškový cukor
- 2 pl citrónová šťava
Krantz
- 80 g cukor
- 70 g nasekané oriešky
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vaječné bielka vyšľaháme do peny a postupne pridávame cukor.
Do vyšľahaného snehu pridávame po jednom žĺtka a dobre ich premiešame.
V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a orechy.
Túto zmes primiešame k vajíčkovej zmesi cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Cesto na orechové rezy pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 25 minút.
Po vychladnutí ho rozrežeme na 2 časti.
Medzitým si pripravíme karamelovú polevu. Cukor necháme skaramelizovať a pridáme k nemu maslo.
Karamel necháme trochu vychladnúť a potom ho dáme do špricu, nastriekame na plát a potom rozotrieme.
Príprava krému V miske zmiešame cukor so žĺtkami.
Prilejeme k nemu 100ml mlieka a metličkou ho vyšľaháme.
Túto zmes vlejeme do zvyšku mlieka a na miernom ohni za stáleho šľahania ho varíme do zhustnutia.
Krém necháme úplne vychladnúť a následne ho prešľaháme šľahačom a pridáme k nemu zmäknuté maslo.
Krém si rozdelíme na 2 polovice. Jeden korpus natrieme krémom, džemom, opäť krémom a položíme na vrch druhý korpus.
Sneh Bielky vyšľaháme do peny, pridáme k nej práškový cukor a citrónovú šťavu. Vznikne nám tuhý sneh, ktorý vyšľaháme nad parou metličkou.
Sneh nanesieme na vrch koláča.
Krantz Do hrnca dáme cukor a necháme ho skaramelizovať. Pridáme 70 g nasekaných vlašských orechov a premiešame ich, kým sa orechy nespoja s karamelom.