![Kysnutý koláč s čerstvým ovocím Kysnutý koláč s čerstvým ovocím](https://eu.tastescdn.net/thumbor/0lOzRiJsLxAGfVVS4tuJKxfXemU=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8CppNBf0VDEJJel7hsPD/b971276e84335de04c77d6e36eaa9c.jpeg)
Kysnutý koláč s čerstvým ovocím
Najjednoduchší kysnutý koláč, s čerstvým ovocím, aký poznám. Pravý babičkovský, plný čerstvého, sladučkého šťavnatého ovocia😉👍 Je úžasne chutný !
Ingrediencie
Cesto
- 800 g múka
- 100 g maslo
- 1 dl cukor kryštál
- 1 Úplný vajce
- 1 žítok
- 4 dl mlieko
- 30 g čerstvé droždie
- 1⁄2 kl soľ
Plnka
- 11⁄2 kg čerešňa
- cukor kryštál
- škorica mletá
- van. cukor
- kakao
- strúhanka na podsyp
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z uvedených prísad si vypracujeme polomäkké cesto, ktoré už bez ďalšieho miesenia necháme cca. 1h kysnúť.
Zatiaľ, kým cesto kysne si pripravíme ovocie, podľa sezóny a chuti. Teraz je sezóna čerešní, takže u mňa sú to čerešňe🙂 ktoré si vykôstkujeme. Ďalej si pripravíme aj cukor, škoricu, poprípade kakao a strúhanku, ktorá je pri tomto množstve čerstvého ovocia veľmi dôležitá. 🙂 Tých 1,5kg čerešní je už vykôstkovaných.
Nakysnuté cesto si rozdelíme na 2 časti, keďže budú 2 koláče 🙂 Vyvaľkáme na veľkosť plechu, môj má 38x28cm. Cesto uložíme na plech s papierom, posypeme trochou strúhanky, dáme ovocie, posypeme kryštálovým, vanilkovým cukrom podľa vlastnej chuti a škoricou, ktorá dá výbornú chuť👍 Napokon trocha posypeme naše ovocie aj zvrchu, aby nám tá vzniknutá šťava nezaplavila celý plech a nerozmočila koláč. Napokon dáme koláč piecť do vopred rozohriatej rúry na 180°C 20-25 minút.
Tento koláč je naozaj úžasne chutný, cesto mäkučké a plné ovocia😍 Ovocie môžete obmieňať podľa sezóny a chuti, ako aj škoricu, alebo kakao atď. U nás ho rodinka zbožňuje a prejde väčšinou v deň pečenia🙂 Prajem dobrú chuť!
![Kysnutý koláč s čerstvým ovocím - krok prípravy 1 Kysnutý koláč s čerstvým ovocím - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/B78fenZAJW4GeClgkVNjq6GQQfk=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8CppNBf0VDEJJel7hsPD/bdc2da824067236fad76dc95d63879.jpeg)
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com