Kyslá fazuľová polievka s tempehom
Fazuľovú ľúbi predsa každý a prečo neskúsiť odľahčenú verziu s tempehom a rastlinnou smotanou. Budete sa zalizovať.
- 120Minút
- 6Počet porcií
Ingrediencie
- 200 g bielej fazule
- 2 strúčiky cesnaku
- rastlinnú smotanu
- bobkový list
- 3 stredne veľké zemiaky
- soľ
- mleté čierne korenie
- údený tempeh
- kokosový cukor
- podľa chuti jablčný ocot
Postup
Fazuľu si na noc namočíme.
Ráno vodu zlejeme a dáme fazuľu variť. Keď voda začne vrieť, opäť ju vylejeme a nalejeme novú vodu.
Do vody dáme bobkový list a fazuľu varíme.
Keď je fazuľa skoro mäkká, pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky.
V smotane rozmiešame červenú papriku a trochu vody z polievky.
Keď sú zemiaky mäkké nalejeme smotanu do polievky, pridáme prelisovaný cesnak a nakrájaný tempeh.
Necháme zovrieť a už nevaríme.
Osolíme, okoreníme, pridáme jablčný ocot a kokosový cukor podľa chuti.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Kyslá fazuľová polievka s tempehom
Fazuľovú ľúbi predsa každý a prečo neskúsiť odľahčenú verziu s tempehom a rastlinnou smotanou. Budete sa zalizovať.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/9ZouwLYdDBCqZ2NQL94n/e95ed0c18201570ee6a8cc602534799e.jpeg)
Fazuľu si na noc namočíme.
Ráno vodu zlejeme a dáme fazuľu variť. Keď voda začne vrieť, opäť ju vylejeme a nalejeme novú vodu.
Do vody dáme bobkový list a fazuľu varíme.
Keď je fazuľa skoro mäkká, pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky.
V smotane rozmiešame červenú papriku a trochu vody z polievky.
Keď sú zemiaky mäkké nalejeme smotanu do polievky, pridáme prelisovaný cesnak a nakrájaný tempeh.
Necháme zovrieť a už nevaríme.
Osolíme, okoreníme, pridáme jablčný ocot a kokosový cukor podľa chuti.