Kyslá fazuľová polievka s tempehom

Kyslá fazuľová polievka s tempehom

REKLAMA

Fazuľovú ľúbi predsa každý a prečo neskúsiť odľahčenú verziu s tempehom a rastlinnou smotanou. Budete sa zalizovať.

  • 120Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 200 bielej fazule
  • strúčiky cesnaku
  • rastlinnú smotanu
  • bobkový list
  • stredne veľké zemiaky
  • čl údenej mletej papriky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • údený tempeh
  • kokosový cukor
  • podľa chuti jablčný ocot
REKLAMA

Postup

1. Krok

Fazuľu si na noc namočíme.

2. Krok

Ráno vodu zlejeme a dáme fazuľu variť. Keď voda začne vrieť, opäť ju vylejeme a nalejeme novú vodu.

3. Krok

Do vody dáme bobkový list a fazuľu varíme.

4. Krok

Keď je fazuľa skoro mäkká, pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky.

5. Krok

V smotane rozmiešame červenú papriku a trochu vody z polievky.

6. Krok

Keď sú zemiaky mäkké nalejeme smotanu do polievky, pridáme prelisovaný cesnak a nakrájaný tempeh.

7. Krok

Necháme zovrieť a už nevaríme.

8. Krok

Osolíme, okoreníme, pridáme jablčný ocot a kokosový cukor podľa chuti.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
8 days ago

Vyborne to bolo