REKLAMA
Kurací perkelt
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 40 g kuracieho mäska
- 1 zemiak
- mlieko
- maslo
- smotana na varenie
- mletá červená paprika
- mletá rasca
- petržlenová vňať
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Zemiak si uvaríme, pridáme maslo a mlieko a popučime. Vyrvoríme si kašu alebo pyré. Mäso si najkrájame a restujeme na masle. Okoreníme paprikou a rascou a podlejeme vodou. Keď je mäso mäkké, pridáme smotanu podľa potreby. Chvíľu povarime a odstavíme. Posypeme vňaťkou.
2. Krok
Ako príloha môžu byť aj cestoviny alebo halušky.
3. Krok
Tipy pre mladšie deti:
4. Krok
Namiesto smotany môžte použiť biely jogurt alebo kyslú smotanu.
5. Krok
Dobrú chuť!