REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/enCPhBKQVzCeLwL2Y50z/f019e07fb75ce7b678ba880e9bca2a.jpeg)
Zdroj: Canva
Krkonošský hubovník
Chutný koláč z čerstvých húb.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 3 ks veľké vajcia
- 7 ks rožky
- 2 pl krupica
- 400 g huba
- 250 ml mlieko
- 2 ks Cibuľa
- 1 strúčiky cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- sušený majorán
- bravčová masť
- petržlen
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Očistíme si huby a nakrájame na kocky. Chvíľu ich podusíme. Potom si nasekáme cesnak a cibuľu.
2. Krok
Rožky pokrájame na kolieska a zalejeme mliekom.
3. Krok
Keď vznikne z rožkov kaša tak ju spolu s vajcami, hubami, krupicou, roztlačeným cesnakom, korením, cibuľou, majoránom a so soľou premiešame v miske.
4. Krok
Predhrejeme rúru na 170 °C. V pekáči na pečenie rozpálime masť, nalejeme naň hubovú zmes a pečieme približne 20 minút. Dozdobiť môžeme petržlenovou vňaťou.