REKLAMA

Zdroj: Freepik

Krémový syrový dip v bochníku chleba

Kombinácia krémového, teplého dipu s chrumkavým čerstvým chlebom je jednoducho nezabudnuteľným zážitkom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 1 Veľký okrúhly bochník bieleho chleba Pridané do
  • 2 poháre Slaniny nakrájanej na kocky Pridané do
  • 1 Veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do
  • 2 poháre Smotanového syra Pridané do
  • 1 pohár Rozdrobeného syra čedar Pridané do
  • 1 pohár Kyslej smotany Pridané do
  • 1 čajová lyžička Zmesi byliniek alebo talianskeho korenia Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 2 Nadrobno nakrájaná jarná cibuľka na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 180 °C. Kým sa rúra zohrieva, odkrojte vrchnú časť bochníka a vydlabte vnútro, pričom dávajte pozor, aby ste nechali 1,5 cm stenu chleba. Vnútro chleba a pokrievku natrhajte na kúsky a odložte ich bokom, aby ste ich neskôr mohli podávať spolu s dipom.

2. Krok

Na veľkej panvici opečte na strednom ohni slaninu nakrájanú na kocky, kým nie je chrumkavá. Použitie nepriľnavej panvice znižuje množstvo potrebného oleja a slanina je dokonale chrumkavá. Keď je slanina chrumkavá, vyberieme ju dierkovanou lyžicou a odložíme bokom, pričom v panvici zostanú asi 2 lyžice tuku zo slaniny.

3. Krok

V tej istej panvici pridajte na kocky nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak a restujte, kým cibuľa nezpriehľadnie. Smaženie na slaninovom tuku dodá tomuto dipu hĺbku chuti, ktorá ho skutočne zvýrazní.

4. Krok

Znížte teplotu, pridajte smotanový syr, syr čedar a kyslú smotanu. Dôsledne premiešajte, aby sa všetko spojilo. Syrovú zmes posypte štipkou soli, korenia a zmesi byliniek alebo talianskeho korenia a miešajte, kým sa dobre nepremieša.

5. Krok

Teraz pridajte chrumkavú slaninu späť do syrovej zmesi a dobre premiešajte.

6. Krok

Túto krémovú, lahodnú zmes nalejte do vydlabaného koláčového bochníka. Chlebovú pokrievku nevyhadzujte.

7. Krok

Naplnený koláč položte na plech spolu s natrhanými kúskami chleba okolo neho. Pečte 15 - 20 minút, alebo kým sa dip neprehreje a chlieb neopečie.

8. Krok

Pred podávaním ozdobte nasekanou jarnou cibuľkou. Dodá dipu trochu viac farby a sviežu chuť, ktorá príjemne vyváži krémovú, bohatú chuť dipu.

9. Krok

Pochutnajte si na dipe v bochníku chleba spolu s priateľmi alebo rodinou a zistíte, že zmizne rýchlejšie, ako si myslíte! Je to perfektné predjedlo na akúkoľvek udalosť, od vianočných večierkov až po večerné stretnutie.

Podobné recepty

Domáci francúzsky cibuľový dip

Tento recept na francúzsky cibuľový dip je už roky hitom rodinných stretnutí, večierkov a piknikov.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Výborný ľadový šalát
Videorecept

Výborný ľadový šalát

Svieži a lahodný ľadový šalát s majonézou, paradajkami a slaninou.

Talianska omáčka zo smotanového syra

Nie je nič lepšie ako podávať krémový, teplý taliansky dip na oslavách alebo rodinných stretnutiach!

Bryndzový koláč so slaninou

Recept na najlepší bryndzový koláč so slaninou bez kysnutia.

Langoš ako z vianočného trhu

Recept, ktorý vám prinesie atmosféru vianočných trhov a je útulný ako príjemný zimný večer. Tieto maďarské langoše sú určite povinnou výbavou každého zimného obdobia. Zvonka sú chrumkavé a vnútri úžasne jemné a mäkké. Moja rodina a ja ich jednoducho milujeme! Tento recept som vyskúšala minulé Vianoce a mal obrovský úspech. Langoše si môžete dochutiť, ako len chcete!

Zapekaná cuketa so zemiakmi

Vyskúšajte vynikajúce pečené zemiaky so sezónnou cuketou.

Domáce sedliacke fondue

Sedliacke fondue recept na chutné rýchle jedlo, ktoré vás naozaj prekvapí svojou chuťou.

Podplamenník

Podplamenník alebo podpecník je druh chlebového posúcha, ktorý sa pripravuje z klasického kysnutého cesta, ktoré je ochutené bryndzou, cesnakom, cibuľou, slaninou, klobásou, oškvarkami, rascou, alebo bylinkami.

Podobné recepty

Domáci francúzsky cibuľový dip

Tento recept na francúzsky cibuľový dip je už roky hitom rodinných stretnutí, večierkov a piknikov.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Výborný ľadový šalát
Videorecept

Výborný ľadový šalát

Svieži a lahodný ľadový šalát s majonézou, paradajkami a slaninou.

Talianska omáčka zo smotanového syra

Nie je nič lepšie ako podávať krémový, teplý taliansky dip na oslavách alebo rodinných stretnutiach!

Bryndzový koláč so slaninou

Recept na najlepší bryndzový koláč so slaninou bez kysnutia.

Langoš ako z vianočného trhu

Recept, ktorý vám prinesie atmosféru vianočných trhov a je útulný ako príjemný zimný večer. Tieto maďarské langoše sú určite povinnou výbavou každého zimného obdobia. Zvonka sú chrumkavé a vnútri úžasne jemné a mäkké. Moja rodina a ja ich jednoducho milujeme! Tento recept som vyskúšala minulé Vianoce a mal obrovský úspech. Langoše si môžete dochutiť, ako len chcete!

Zapekaná cuketa so zemiakmi

Vyskúšajte vynikajúce pečené zemiaky so sezónnou cuketou.

Domáce sedliacke fondue

Sedliacke fondue recept na chutné rýchle jedlo, ktoré vás naozaj prekvapí svojou chuťou.

Podplamenník

Podplamenník alebo podpecník je druh chlebového posúcha, ktorý sa pripravuje z klasického kysnutého cesta, ktoré je ochutené bryndzou, cesnakom, cibuľou, slaninou, klobásou, oškvarkami, rascou, alebo bylinkami.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4073 receptov

Mäsité jedlá

1975 receptov

Mascarpone

281 receptov

Cestoviny

453 receptov

Večera

3744 receptov

Raňajky

1108 receptov

Dezert

3043 receptov

Špargľa

34 receptov